Sony Tutkunlarını Üzen Kararın Sebebi Belli Oldu!

Microsoft'un, Minecraft için rakiplerine sunduğu "çapraz platform" teklifini reddeden tek isim Sony, teklife neden hayır dediğini açıkladı!

Minecraft, büyük bir hayran kitlesine sahip ve gerçekten de son yılların en çok oynanan oyunu. Global çapta farklı platformlarda olmak üzere 120 milyondan fazla kopya satan Minecraft, bilindiği gibi Mojang geliştirici ekibi tarafından ortaya çıkartılmıştı. Microsoft, 2015 yılında tam 2.5 milyar Dolar karşılığında şirketi satın almıştı.

Henüz düzenlenen E3 2017'de sahne alan Microsoft, Minecraft tutkunlarını yakından ilgilendirecek açıklamalarda bulunmuştu. Öncelikle 4K Minecraft'ı geliştirdiğini açıklayan Microsoft, ardından da oyun devlerine Minecraft özelinde çapraz platform çağrısında bulunmuştu. Böylece ister Xbox sahibi olsun ister Nintendo veya PlayStation, her platformdaki Minecraft oyuncusu bir arada, ortak noktada oynayabilecekti.

Oyuncuların yıllardır beklediği bu çağrı, Nintendo tarafından kabul edilirken, Sony ise "beklenmeyen" bir şekilde bu talebi reddetti. Peki, neden? Sony, neden Minecraft özelinde de olsa herhangi bir çapraz platform işine bulaşmak istemiyor? Sebebini PlayStation Küresel Satış ve Pazarlama Müdürü Jim Ryan açıkladı.

Jim Ryan, Eurogamer'a verdiği röportajda, bunun sebebinin Sony'nin kullanıcılarına karşı duyduğu sorumluluk olduğunu söylüyor. PlayStation evreninde yer alan kullanıcıların sorumluluklarını taşıdıklarını söyleyen Ryan, "Bu evrende yer alan ve büyük çoğunluğunun yaşça küçük olduğu oyuncularla sözleşmemiz bulunuyor ve onları dış etkenlere maruz bırakmak, üzerinde özenle düşünülmesi gereken önemli bir konu" diyor.

Jim Ryan'ın bahsettiği bu sebepten ötürü Sony, şimdilik çapraz platform konusunda çekimser tavrını sürdürecek gibi görünüyor. Dolayısıyla şu an için PlayStation 4 oyuncuları, kendi platformlarında tamamen izole olacakken, farklı sistemlerde bulunan diğer oyuncular birbirleriyle Minecraft oynayabilecek.

Sonraki Haber

Forum