Piyasanın lideri olan Sony, ikinci sıradaki Samsung ile arasındaki farkı açıyor

Piyasanın en büyük CMOS görüntü sensörü sağlayıcısı olan Sony, ikinci sırada bulunan Samsung ile arasını açmaya devam ediyor.

Samsung, Sony'den sonra piyasadaki en büyük ikinci CMOS görüntü sensörü sağlayıcısı olmaya devam ediyor, ancak iki şirket arasındaki fark açılıyor gibi görünüyor. 2022'nin üçüncü çeyreğinde pazar payı açısından Sony ve Samsung'un arkasında Omnivision, Onsemi ve GalaxyCore geliyor.

The Elec tarafından bildirildiği üzere araştırma firması Omdia'nın pazar raporuna göre Sony, %51,6'lık pazar payıyla üçüncü çeyrekte lider CMOS görüntü sensörü tedarikçisiydi. Samsung ise, pazarın yalnızca %15,6'sını kontrolünde tutarak 2. en büyük sağlayıcı oldu. Omnivision, Onsemi ve GalaxyCore sırasıyla %9,7, %7,0 ve %4,0 paya sahipti. Altıncı sırayı ise %3,8 pay ile SK Hynix aldı.

Samsung'un 2022'nin üçüncü çeyreğindeki CMOS görüntü sensörü satışlarının, önceki çeyreklerde elde ettiği 800-900 milyon dolardan düşerek 740 milyon dolara ulaştığı bildirildi. Piyasa gözlemcilerinin aktardığına göre Sony'nin başarısının ardındaki nedenlerden biri de Japon teknoloji devinin Xiaomi 12X Ultra gibi cihazlar için sipariş almış olması.

2021'in ortalarında Samsung, %29'luk bir CMOS görüntü sensörü pazar payına sahipken, Sony segmentin %46'sına sahipti. Görünüşe göre Sony, kendisiyle ikinci arasındaki farkı açmaya devam ediyor ve piyasa gözlemcileri bu trendin devam edeceğine inanıyor.

Sony'nin Apple'a yaklaşan iPhone 15 serisi için CMOS görüntü sensörleri sağlaması da bekleniyor ve bu da onu daha ileriye taşıyabilir.

Sonraki Haber

Forum