Sony, Xperia X ve Xperia X Compact'ı Öldürüyor mu?

Sony, Xperia X ve Xperia X Compact modellerini telefon mezarlığına mı gönderiyor? Resmi açıklama geldi!

Sony'nin, Xperia X ve Xperia X Compact akıllı telefonlarının satışını durduracağı haberi gündeme bomba gibi düştü. Xperiablog.net'te oraya çıkan habere göre, Sony, X ve X Compact akıllı telefonlarının da içinde bulunduğu "Premium Standart" kategorisini sona erdirecek. Bu haberle birlikte kuşkusuz halihazırda X ve X Compact modellerinin satışının ve hatta desteğinin sonlanacağı fikri de kendini göstermişti. Biz de bu konuyu açıklığa kavuşturmak için yetkililere başvurduk.

Sony Mobile İletişim Pazarlama Direktörü Don Mesa'dan aldığımız bilgiye göre, X ve X Compact modellerini de kapsayan Premium Standart kategorisi, bu yıl itibariyle son bulacak. Ancak X ve X Compact modellerinin satışı ve desteği devam edecek.

Gelecekte amiral gemisi segmentindeki ürünlerini çeşitlendirmeye ve orta segmente odaklanmaya devam edeceklerini de açıklayan Don Mesa, böylece iki kategori arasında yer alan "orta - üst segment" şeklinde de isimlendirebileceğimiz Premium Standart kategorisini rafa kaldırdıklarını söylüyor.

Yeni ürünler ise çok uzakta değil. Sony, eylül ayında Berlin'de düzenlenecek olan IFA fuarında yeni akıllı telefonlarını tanıtacak. Orada, Sony'nin özellikle odaklanacağını söylediği amiral gemisi segmentinden muhtemelen 2 yeni modelle tanışacağız. Bunlardan biri XZ Premium olacakken, bir diğeri Xperia XZs modeli olacak. Elbette bunun için eylül ayını beklememiz gerekiyor.

Sonraki Haber

Forum