Spotify, Yerel Medya Problemini Çözmek Üzere

Spotify, uzun zamandır eksikliği ifade edilen bir özelliği sunmaya çok yakın.

Hiç telefonunuzda bulunan ancak tercih ettiğiniz müzik servisinde bulamadığınız bir parça olmuş muydu? Bu parçalar için ayrı bir müzik oynatıcısı kullanmanız gereken günler pek yakında geride kalabilir.

Popüler mobil servis ve uygulamalar üzerinde test edilen yeni özellikleri haber vermesi ile tanınan Jane Manchun Wong, Spotify'ın Android uygulaması üzerinde kullanıcıların yerel kütüphanelerinde bulunan parçaları dinleyebilmesini sağlayacak yeni bir özelliğin üzerinde çalıştığını belirtti. Bu sayede bir Android kullanıcısı iseniz, sevdiğiniz parçalara ait telefonunuzda bulunan ve resmi olmayan cover parçaları Spotify üzerinde dinlemeniz mümkün olacak.

Spotify'dan gelen yeni haberler bununla sınırlı değil. Spotify aynı zamanda bünyesinde bulunan podcast'leri bir sonraki uçuşunuzda dinlemek için "Sonrası İçin Kaydet" listenize kaydetmenizi sağlamayı planlıyor. Bunun yanında Podcast menülerinde bulunan kalabalık görünümü önlemek için Podcast açıklamalarını ayrı bir menüye taşımayı öngören bir yeni albüm tasarımı ve favori parçalarınız baz alınarak oluşturulan akıllı oynatma listelerini kapsayan bir şarkı kütüphanesi tasarımı da Spotify'ın sunmayı planladığı yenilikler arasında.

Spotify'ın bu özellikleri stabil bir sürümde sunup sunmayacağı ve yerel medya oynatımının iOS uygulamasında sunulup sunulamayacağı ise henüz netleşmiş değil fakat bir şey kesin: Eğer bu özellikler son kullanıcıya ulaşırsa, Spotify müzik dinlemek için kullanıcıların uğramaya ihtiyaç duyacağı tek durak olacak.

Sonraki Haber

Forum