Steam oyunlarına zararlı bulaştı, Valve harekete geçti

Bilgisayar korsanlarının birkaç oyuna kötü amaçlı yazılım eklemesinin ardından Valve, Steam'in güvenliğini güncelledi. Geliştiriciler için yeni, iki faktörlü kimlik doğrulama geliyor.

Valve, bilgisayar korsanlarının birkaç oyunu kötü amaçlı yazılımla güncellemesinin ardından Steam'deki geliştirici hesapları için ekstra güvenlik önlemleri ekledi.

Saldırı hızlı bir şekilde önlenirken, etkilenen oyunlar 100'den az sayıda oyuncuya ait ve bu oyunculara Valve tarafından derhal saldırıya karşı uyarı e-postası gönderildi. PC Gamer'ın haberine göre, şirket benzer ve daha korkunç saldırıların gerçekleşmemesini sağlamak amacıyla Steam'deki geliştirici hesapları için yeni iki faktörlü kimlik doğrulama yöntemleri sunmaya başladı.

Etkilenen kullanıcı sayısının 100'den az olması kulağa çok ciddi gelmese de etkilenenler bunu farklı değerlendirebilir. NanoWar: Cells VS Virus adlı oyunun geliştiricisi olan Benoît Freslon Twitter'da yaptığı açıklamada, bilgisayar korsanlarının tarayıcı erişim belirteçlerinin kontrolünü ele geçirdiklerini ve bu sayede oturum açtığı tüm hizmetlere erişim sağladıklarını belirtti.

Muhtemelen 24 Ekim'de yürürlüğe girecek olan bu yeni güvenlik önlemleri, bu son kötü amaçlı yazılım saldırısına verilen geçici bir tepki değildi. Valve konuyla ilgili Steamworks gönderisinde, geliştiricilerin iki faktörlü kimlik doğrulamasını geçmek için kısa mesaj almak üzere bir telefona ihtiyaç duyacaklarını belirtiyor.

Bu, telefonlarını iş amaçlı kullanmak istemeyen geliştiriciler için biraz can sıkıcı olabilir, ancak gelecekte en iyi Steam oyunlarından bazılarını etkileyebilecek benzer saldırıları önlemek içinse, kesinlikle gerekli bir işlem. Özellikle de Valve'in kötü amaçlı yazılım saldırılarındaki artış hakkında söyledikleri doğruysa...

Sonraki Haber

Forum