Sürpriz ortaklık girişimi: Apple yine bir şeylerin peşinde

Apple'ın birkaç ay önce iptal ettiği Apple Car projesi, yeni iddialara bakılırsa tamamen ortadan kalmış değil. Şirketin, önemli bir elektrikli otomobil üreticisi ile görüşmeler yaptığı iddiası, bir anda gündemi değiştirdi.

Project Titan'ın iptal edilmesine ve Apple Car hayalinin suya düşmesine rağmen Apple, otonom araçlardan tamamen vazgeçmemiş olabilir.

DigiTimes'ın son yayınladığı rapora göre Apple, Rivian olması muhtemel bir ABD'li elektrikli araç firmasıyla ortaklık kurmayı planlıyor. Haberde bu olası ortaklıkla ilgili çok az ayrıntı verilmiş olsa da Rivian ismi Apple için hiç de garipsenecek bir isim değil. Zira Rivian, daha önce Apple TV Plus'ın orijinal belgesel dizisi Long Way Up için bir elektrikli araç üretmişti.

DigiTimes ortaklığın neleri kapsayabileceği konusunda başka bir ayrıntı vermiyor, sadece Rivian'ın en büyük aday olduğunu belirtiyor. Rivian'ın bu ortaklıkla ilgilenip ilgilenmediği ya da Apple'ın nihai bir karar verip vermediğine dair bir bilgi de yok. Sadece şirketin bu olasılığı incelediği belirtiliyor.

Apple Car ile ilgili söylentiler ilk olarak Apple'ın mevcut bir otomobil üreticisi ile ortaklık kurmak istediğini iddia ediyordu. Böylelikle Apple, tasarım ve yazılım konularını yönetirken, eski bir marka da üretim ve imalatla ilgilenecekti.

Daha öncesinde Kia ve Hyundai gibi ortaklarla yapılan görüşmelerin, ilgili haberlerin sızmasının ardından bozulduğu iddia edilirken, diğer otomobil üreticileri Apple'a bu kadar fazla kontrol devretmek ve “otomobil endüstrisinin Foxconn'u” olma riskini almak konusunda oldukça çekimser davranıyordu. Bir noktada Apple, McLaren'i satın almayı ve Apple Car'ı sadece sınırlı sayıda mevcut olan ultra premium bir araç olarak satmayı ciddi olarak düşündü.

Söylentiler ayrıca, bir dönem Apple'ın mevcut markalarla ortaklık kurma girişimlerinin sonuçsuz kalmasının ardından tek başına hareket etmeye karar verdiğini de öne sürdü. Ama sonunda, tüm bu planların rafa kalktığı ilan edildi. Bakalım şimdi, Rivian söylentilerinin altından nasıl bir sürpriz çıkacak...

Sonraki Haber

Forum