TCL QD-Mini LED teknolojisine sahip yeni televizyonunu duyurdu: İşte özellikleri

TCL Electronics, QD-Mini LED teknolojisini kullanan yeni televizyonu TCL C755 QD-Mini LED 4K TV'yi pazara sundu. İşte yeni televizyonun özellikleri...

TCL, en yeni ürünlerinden bir tanesi olan TCL C755 QD-Mini LED 4K TV'yi kullanıcıların beğenisine sundu.

C755 QD Mini LED TV, Dolby Vision, Dolby Vision IQ, Dolby Atmos özelliklerinin yanı sıra 144Hz'e kadar yenileme hızı sunuyor. Önceki nesil 2023 model C745 serisi 55, 65, 75, 85 inç boyutlarında gelirken, yeni nesil 2024 model C755 Mini LED serisi, 98 inç varyantıyla birlikte geliyor. TCL, televizyonun tepe parlaklığın artırıldığını, daha geniş renk spektrumu sunduğunu belirtirken, QLED Pro ekstra uzatılmış renk ömrü özelliğine sahip olduğunu söylüyor.

Tüm ekran boyutları, tam dizi (Full Array Lokal Dimming) yerel karartma ile her bir bölge için parlaklık seviyesini, bulunduğu ortama göre analiz ederek led arka ışığını ve sahneyi yapay zeka algoritmasıyla ayarlayıp izleme deneyimini artırmayı hedefliyor. 500'den fazla yerel karartma özellikli led arka aydınlatmaların, ekranın her bölgesinde daha ayrıntılı daha parlak ve daha gerçekçi bir görüntü performansı sunduğu iddia ediliyor. 

Yeni nesil 4 alaşımlı Quantum Nokta Kristali (QLED-PRO) teknolojisini kullanan TCL, DCI-P3 standardına göre yüzde 96'ya varan bir renk gamı ile 1 milyardan fazla renk sunuyor. 4K çözünürlük sunan C755 serisinin, özellikle oyun konsollarında sıkça yaşanan titreşim, görüntü yırtılması ve bulanıklık sorunlarını ortadan kaldırdığı belirtiliyor. Ayrıca televizyon, yeni oyun konsollarına uyumluluk için HDMI 2.1 desteğine ve AMD FreeSync Premium Pro sertifikasına sahip.

C755, görsel performansı artırmayı hedefleyen yapay zeka destekli AIPQ 3.0 akıllı görüntü işlemcisini kullanıyor. C755 serisinin 98 inç ekran boyutundaki ONKYO'su, 2.1 kanal ses sistemi ve 50W ses çıkış gücü ve dahili Subwoofer ile donatılmış durumda. Ayrıca televizyon, ortamdaki gürültü seviyesini ölçüp ortama en uygun sesi otomatik uyarlayabiliyor.

Sonraki Haber

Forum