Elon Musk geri adım attı; Tesla'nın yuvarlak direksiyonu geri döndü

Tesla, Model S ve X için bir süre önce rafa kaldırdığı klasik direksiyon simidi tasarımını geri getirmeye karar vardi.

Tesla Model X ve Model S elektrikli otomobillerinde uçaklardakine benzer bir direksiyon formatı sunmaya başladığında, firmanın CEO’su Elon Musk bundan böyle bu modellerde geleneksel direksiyonun olmayacağını söylemişti. Ancak görülen o ki, birçok kullanıcı geleneksel direksiyonu geri istiyor. Zira Tesla artık araç satın alırken kullanılan özelleştirme ekranına yuvarlak direksiyon simidi seçeneğini de ekledi.

Halihazırda modern direksiyonlu bir Tesla Model S ve X almış kişiler için de direksiyon simidini değiştirme seçeneği sunuluyor. Tabi bunun için Tesla’ya 700 dolar gibi bir meblağ ödemek gerekiyor.

Tesla'nın yeni nesil direksiyonu.

Yeni direksiyon tipi Tesla hayranlarını ikiye bölmüştü. Tek elle kullanım açısından kolay olmadığından ve yavaş giderken konforlu olmadığından söz ediliyordu. Ayrıca, ani manevralar yapmak gerektiğinde güvenlik açısından da tehlike yarattığı iddia ediliyordu.

Üstelik Tesla yeni direksiyon formatına geçince, direksiyonun yanındaki tüm kolları da kaldırıp bunları düğmelere çevirmişti. Kullanıcılar bundan da memnun değildi. Yeni seçenekte, direksiyon geri geliyor ancak kollar yine yok.

Sonraki Haber

Forum