Tesla’nın Autopilot videosu, iddiaya göre aslında koca bir düzmeceymiş

Bir Tesla çalışanı, mahkemeye verdiği ifadesinde şirketin yayınladığı Autopilot videosunun kurgu olduğunu iddia etti.

Tesla’nın Autopilot sistemi dağın fare doğurmasının en büyük örneklerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ve şimdi hikayesine yeni bir iddia daha eklendi.

Bir Tesla mühendisi, 2016’da yayınlanan ve aracın kendi kendini sürüp sonra da park etmesini gösteren videonun kurgu olduğunu söylüyor.

Tesla'da bir otopilot mühendisi olan Ashok Elluswamy'nin bir ifadesinde, şirketin kendisiyle aynı adı taşıyan arabalardan birinin kendi kendini sürerek park ettiğini gösteren videonun uydurma olduğunu iddia ettiği söyleniyor. 2021'de yayınlanan bir makaleye göre, Tesla çalışanları, arabanın videoda izlediği rotanın zaten haritalandığını ve aslında çekimler sırasında bir yerlere çarptığını iddia etti.

2016'da yayınlanan ve Tesla'nın web sitesinde hala bulunan video, bir Tesla'nın birini Tesla ofis parkına götürdüğünü gösteriyor. Sürücü arabadan iniyor ve otomobil kendi kendini iki arabanın arasına park ediyor. Videonun altında yazan sorumluluk reddi beyanı şöyle: “Sürücü koltuğundaki kişi yalnızca yasal nedenlerle orada. Hiçbir şey yapmıyor. Araba kendi kendine gidiyor.

Haberlere göre Elluswamy ifadesinde, "Videonun amacı, 2016'da müşteriler için neyin mevcut olduğunu doğru bir şekilde tasvir etmek değildi. Sisteme nelerin dahil edilmesinin mümkün olduğunu tasvir etmekti" dedi.

Elluswamy'nin ifadesi, 2018'de bir Tesla kazasında hayatını kaybeden yazılım mühendisi Walter Huang'ın ailesi tarafından açılan davanın bir parçası. Elluswamy, videonun Tesla'nın o zamanki sözde kendi kendine sürüş yeteneklerini doğru bir şekilde tasvir etmediğini iddia ediyor ve Huang'ın ailesini temsil eden avukat Andrew McDevitt, “Bu videoyu herhangi bir sorumluluk reddi beyanı veya yıldız işareti olmadan öne çıkarmak açıkça yanıltıcıdır” diyor.

Tesla, sürüş yardımı olan otomobiller sunan tek şirket değil, ancak şirket, bu özelliği içeren birkaç kaza ile manşetlere taşındı. Şirketin adı, gelişmiş sürücü destek sistemini çevreleyen çeşitli yasal davalarda ve soruşturmalarda geçiyor. California adliyesi, Tesla'nın araçlar gerçekten tamamen otonom olana kadar kendi kendine sürüş reklamını yapmasını engelleyen yeni bir yasa bile çıkardı.

Sonraki Haber

Forum