Tesla otomobillerde bulunan Köpek Modu nedir? Tesla'nın köpek modu ne işe yarıyor?

Tesla'nın elektrikli araçlarında bulunan Köpek Modu (Dog Mode) nedir? Ne işe yarıyor; neden böyle bir mod var?

Tesla, günümüzdeki en yenilikçi şirketlerden biri olarak biliniyor ve arabalarında bazı benzersiz özellikler içeriyor. Bunlardan biri de Köpek Modu (Dog Mode).

Köpek sahipleri, muhtemelen köpeklerini kısa süreliğine arabada bırakmak zorunda kalmanın zorluklarını bilirler. Siz yokken köpeğinizin sağlığı sürekli bir endişe sebebi olur. Tesla'nın Köpek Modu köpeğinizi uzun süre gözetimsiz bırakabileceğiniz anlamına gelmese de, özellikle sıcak havalarda, köpek sahipleri için oldukça faydalı bir özellik olarak öne çıkıyor.

Tesla'nın Köpek Modu, araç park halindeyken sürücünün aracın iç sıcaklığını rahat bir aralıkta tutmasını sağlayan bir klima kontrol ayarı. Bu sayede, sevimli tüylü arkadaşlarımız araçta güvenle otururken sürücünün kısa bir süre için aracı terk etmesine olanak tanıyor.

Telefonunuzdan kontrol edebileceğiniz kabine monte edilmiş bir kamera sayesinde, araç içi sıcaklığın yanı sıra köpeğinizi kontrol etmeniz bile mümkün. Böylece araçtan uzakta olsanız bile köpeğinizin iyi olduğundan emin olabilirsiniz.

Köpek Modu ayrıca merkezi dokunmatik ekranda, yoldan geçenlere aracın iç sıcaklığının güvenli olduğunu ve köpeğin sahibinin yakında döneceğini söyleyen bir mesaj görüntüler. Kısacası Köpek Modu, köpek sahiplerinin hayatını kesinlikle kolaylaştıran bir özellik.

Köpek Modu nasıl çalışıyor?

Köpek Modu oldukça basit bir şekilde çalışıyor ve tek yapmanız gereken klima kontrol menüsünden onu etkinleştirmek. Köpek Moduna girdikten sonra, evcil hayvanınızın güvenliğini sağlamak için araç rahat bir sıcaklıkta kalacaktır.

Ancak ilginç bir şekilde, Köpek Modu Tesla'nın orijinal fikri değil. Tam tersine, sosyal medyanın sesinizi duyurmak konusunda ne kadar yetenekli olduğunu kanıtlıyor. Köpek Modunun kökeni aslında Twitter'dan geliyor.

Bir Twitter kullanıcısı, Elon Musk'ın Model 3 için bir köpek modu uygulayıp uygulayamayacağını sormasıyla başlayan macera, fikrin Musk'ın da kafasına yatmasıyla birlikte gerçeğe dönüştü.

Sonraki Haber

Forum