TEST: Asus Padfone

Asus'un telefoni tablet ve netbook'u birleştirdiği sıradışı cihazı Padfone'u A'dan Z'ye inceledik!

Asus'un ilginç konsepti Asus Padfone yaklaşık bir yıl once Computex'te tanıtılmıştı.  Geçtiğimiz günlerde elimize ulaşan cihazı sizin için hızlı bir incelemeye tabi tuttuk.

Padfone bir akıllı telefon, bir tablet, klavye ve Bluetooth kalemden oluşuyor.  Cihazı uygun aksesuarlarla tablet ya da netbook olarak kullanabiliyorsunuz. Her iki durumda da işletim sistemi Android 4.0.3 ve ekstra bir kullanıcı arayüzü yok. 

Cihaz DDS (Dynamic Display Switch) özelliği sayesinde küçük ekrandan büyüğe geçtiğinizde kullandığınız boyuta uygun bir arayüz sunuyor. DDS, geliştiriciler tarafından uygulamalara da entegre edilebiliyor.  Örneğin e-posta uygulaması tablette posta kutusu ve öngörünümünü aynı anda sunuyor. Google Maps hariç, Padfone'da yüklü gelen bütün uygulamalar DDS'i destekliyor.

Donanım ve fazlası

Padfone, HTC One S'ten tanıdığımız çift çekirdekli Snapdragon 4 işlemcisini kullanıyor ve 1 GB RAM belleğe sahip. Telefonun Super AMOLED ekranı 4,3 inç büyüklüğünde, çözünürlüğü ise 960 x 540 piksel. Tabletin ekranı 10,1 inç (1.280 x 800 piksel). Web bağlantısı HSPA+ ve n protokolünü destekleyen kablosuz ağ bağlantısı ile sağlanıyor.

Telefonu tablete yerleştirdiğinizde bütün işlemler telefon üzerinden yapılmaya devam ediyor. Tablet ise aslında sadece daha büyük bir ekran işlevi görüyor.  Tabletin 6.600 mAh'lik pili telefonun şarj edilmesi için de kullanılıyor. Klavyenin de kendi pili var. 

Telefon ve tabletin 8 megapiksellik full HD videolar da çekebilen kamerası var. Cihazın çeşitli komponentlerini birleştirmek son derece kolay ve sorunsuz. Bu işlemi yaparken telefonu kapatmak zorunda kalmıyorsunuz. Bluetooth kalem sayesinde netbook ya da tablet modunda telefon görüşmesi yapabiliyorsunuz.

Cihazın Avrupa'daki önerilen satış fiyatı 699 Euro. Klavye 150 Euro, Bluetooth kalem ise 49 Euro.

Asus Padfone hakkında daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız, galerimize buyrun.

Sonraki Haber

Forum