Tetris'den sonra sıra onda!

Dünyanın en bağımlılık yapıcı oyunlarına imza atan isim, yeni oyunuyla iPhone'u fethedecek...

Aleksey Pajitnov, bir dönemin en çok oynanan ve adını herkesin bildiği Tetris oyunun yaratıcısıdır. Kendisi Sovyetler Birliğinden Amerika'ya yaptığı göçten sonra, bu ülkede kurduğu Tetris Company ile büyük bir başarı elde etmiş ve hemen akabinde Microsoft için çalışmaya başlamıştır.

Konu Tetris olduğu zaman da malum akla ilk gelen isim Pajitnov olmaktadır. Xbox başta olmak üzere birçok sistem için oyun tasarlayan efsane isim, bu sefer de sadece mobil sistemlerde çalışan "Marbly" olarak adlandırdığı yeni bir oyuna imza atmış durumda. Şimdilik sadece İOS işletim sisteminde bulunan oyun ise, Tetris kadar hızlı ve dinamik değil ama her zaman olduğu gibi oynaması fazlasıyla kolay. Renkli taşlara sahip olan oyuncuların yapması gereken tek şey, birkaç adım ilerisini düşünmekten başka bir şey değil.

Oyunun yayıncısı olan WildSnake Software'e göreyse, bu oyun Pajitnov tarafından üretilecek birçok oyundan sadece ilki. Firma, yaptığı açıklamada yakın zamanda ardı ardına, en az Tetris kadar bağımlılık yapacak seviyedeki oyunların piyasada olacağını dile getirdi.

Apple App Store bağlantısı: Marbly

Sonraki Haber

Forum