Tizen geri mi dönüyor?

Samsung, resmen unutulan bu işletim sistemini bu sefer gerçekten satışa sunacak mı?

Artık günlük hayatlarımızda yer tutan akıllı telefonlara ve onların bilindik işletim sistemlerine fazlasıyla alıştık. Fakat bir de yapım aşamasında olan işletim sistemleri söz konusu.

Bunlardan en iddialısı, Linux tarafından akıllı telefonlar için geliştirilen, açık kod sistemine sahip olacağı iddia edilen Tizen isimli işletim sistemiydi. Nitekim kendisinden uzun süredir ses çıkmıyordu. Sessizlikse geçtiğimiz günlerde Tizen Indonesia üzerinden gelen bir açıklama ile bozuldu. Siteye göre Samsung'un Ekim ayında San Francisco'da gerçekleştireceği "Global Developer Conference" esnasında Tizen'nin tanıtımı da yapılacak. Bir anda gündeme bomba gibi düşen bu haber hakkındaysa, an itibari ile Samsung'dan hiçbir açıklama gelmiş durumda değil.

Samsung'un Tizen hakkında, 2012 yılının sonbahar döneminde yaptığı "Yakın gelecekte göreceksiniz." açıklamasının ardından teknoloji çevreleri bu yeni işletim sistemini çoktan bir kenara bırakmıştı. Öyle görünüyor ki firmanın yaptığı "Yakın gelecek" açıklaması, düşünülenden de yakınmış. Geçen ay yayınlanan raporlara göreyse Tizen, Eylül ayında gerçekleştirilecek IFA 2013 esnasında görücüye çıkacak. Son olarak Samsung'un Temmuz ayı içerisinde, Tizen işletim sistemi için dört milyon dolarlık uygulama yaratma teşvik fonu sağlayacağı bilgisi ardından, yakın zamanda yeni bir işletim sisteminin daha aramıza katılacağı büyük ölçüde kesinleşmiş oldu.

Yine de uzun süredir üzerinde çalışılan ve bir türlü hayata geçemeyen Tizen tabanlı akıllı telefonların, bu saatten sonra ne derece üretileceği de merak konusu.

Sonraki Haber

Forum