Togg T10X'i de tasarlayan Pininfarina'dan yeni hiper otomobil

Lükse, fanteziye, gösterişe ve hayal dünyalarına doymak isteyenler için güzel bir haberimiz var. 3.6 milyon dolarınız varsa, size Batmobil benzeri bir elektrikli otomobil veriyorlar ve siz de Instagram'da "ben Batman oldum" diye hikayeler çekerek dolaşabiliyorsunuz.

Lüksün ve gösterişin bir sınırı var mı diye merak edenler için, cevabımız hayır. Yüz binlerce dolarlık spor otomobillere sahip olmak için sıraya giren Holywood ünlülerinden bile daha üst seviye bir gösterişin peşindeyseniz, bir elektrikli araç üreticisi şimdi bu gösterişi vadediyor.

Dünyaca ünlü İtalyan otomotiv tasarım evi ve yüksek hız yapabilen elektrikli hiper otomobil üreticisi Pininfarina, Batman'ın otomobili Batmobil'den esinlenen elektrikli bir hiper otomobil ortaya çıkardı. Bilindiği gibi Pininfarina, Togg T10X'in tasarımına da imzasını atmış olan şirket.

Pininfarina'nın Battista isimli hiper otomobilinin revize edilmiş tasarımıyla üretilecek Battista Gotham ve Battista Dark Knight modelleri, bir çizgi roman kahramanı olan Bruce Wayne'in, "asil, soylu, güçlü" duruşunu yansıtacak şekilde pazarlanıyor.

Elbette pazarlanıyor dediğimize bakmayın, bu otomobili almak için öncelikle saygın bir müşteri listesinin içinde olmanız ve sonra da eğer onay alırsanız, 3.6 milyon dolarlık ödeme yapmanız gerekiyor. Diğer bir deyişle, "çizgi roman kahramanı Bruce Wayne gibi yaşıyormuş," gibi hissetmek için 3.6 milyon dolar ödeme yapmanızı istiyorlar.

1.900 HP güç üreten bu otomobil, ağırlığı minimumda tutmak için tamamen karbon fiber bir kasadan üretilmiş. Yüksek kapasiteli 120kWh lityum iyon bataryaya sahip otomobilin pilleriyse dört motorlu, dört tekerlekten çekişli bir tahrik sistemini besliyor. Bu da aracın 2 saniyede 100 km hıza çıkmasını sağlıyor. 194 km/s hıza ise sadece 4,75 saniyede çıkabiliyor.

Aracı alıp kullanacak potansiyel sahiplerine de buradan bir mesaj iletelim. Otomobili aldıktan sonra şehirdeki kötülerle savaşmaz, iyileri zalimlik yapan kötülerin elinden kurtarmazsanız, Instagram'da bütün paylaşımlarınızın altına, "bu insanın Batman'liği sahtedir diye yorum yazacağız" haberiniz olsun...

Sonraki Haber

Forum