Toshiba'dan dev ekranlı gözlüksüz 3D TV!

Toshiba'nın yeni televizyonu, 3 boyutlu görüntüleri gözlüksüz sunuyor ve bakın daha neler yapıyor!

Toshiba, gözlüksüz kullanılan ve büyük ekranlı 3D televizyonu piyasaya sundu. 55ZL2 olarak adlandırılan modelin ekran ölçüsü 139 cm (55 inç) ve 3D izlemek için gözlük kullanmak gerekmiyor. Ayrıca 55ZL2 dünyada tüketiciye sunulan ilk Quad Full HD televizyon olma başarısını gösteriyor. Quad Full HD özelliği sayesinde çok sayıda kişi aynı anda 3D görüntü deneyimi yaşayabiliyor ve ayrıca 2D içerikleri dörtlü olarak Full HD çözünürlükte gösterebiliyor. Toshiba 55ZL2 Türkiye'de Ocak ayından itibaren satışa sunulacaktır.

Sofistike lenset teknolojisi ile aynı anda çoklu görünüm sağlanmaktadır

Gözlüksüz 3D teknolojisinde sol göze ve aynı anda sağ göze resim gönderme ilkesi olan stereoskopik ilke esas alınmıştır ve sağ göze gönderilen resimde küçük bir sapma oranı kullanılmıştır (paralaks) ve bu görüntülerin gözleyenin beyninde 3D etkisi yaratmaya yol açmaktadır. Gözlüksüz 3D görüntüsüne ulaşmak için, lenslerin belirtilen görüntüleri izleyicinin gözlerine ulaştırması gerekmektedir. Bu integral teknoloji CEVO-ENGINE tarafından desteklenmektedir. 55ZL2 modeli uygulamasında dokuz görüntü iletilmektedir ve bu yol ile birden fazla olan geniş görüş açı gölgelerinin oluşturularak gözlüksüz 3D uygulaması gerçekleştirilmiştir. Bu teknoloji ile sayısı birden fazla olan izleyicinin aynı anda ve 3D gözlükleri kullanmadan 3D uygulamasından yararlanması sağlanmıştır.

Yüz çekimi uygulaması 3D gözlüksüz deneyimi optimize etmektedir

Toshiba 55ZL2, kullanıcıyı tanıyarak önceden kullanıcıya özel kişiselleştirilmiş olan ayarları aktif hale getiriyor. Kumandaya basılması ile izleyicilerin pozisyonlarını denetler ve görüntüleme deneyimini onlara göre ayarlar.

Toshiba 55ZL2'nin özellikleri

Toshiba 55ZL2 özellikleri

· Quad Full HD / 16:9 LCD panel, 3840 x 2160 piksel ve LED arka ışıklandırma

· CEVO-ENGINE tarafından desteklenmektedir.

· 3D gözlükleri ortadan kaldıran teknoloji

· Otomatik kalibrasyon

· 3D Resolution +

· Kişisel TV uygulamalarının kullanım kapasitesi dört kişiye yükseltilmiştir.

· SMART-TV özellikleri: Toshiba alanlarına geçiş izni, entegre WLAN bağlantısı, Windows 7 uyumlulukları, dış HDD bağlantılı USB kayıtları, Toshiba uygulama bağlantıları.

· DVB-T, DVB-T2, DVB-C ve DVB-S / S2 gömülü tuner özelliği.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Sonraki Haber

Forum