Trump Apple'ı İkna Etmeye Çalışıyor!

ABD başkanı Donald Trump'ın Apple'ı bu işi yapmaya ikna etmeye çalıştığı ortaya çıktı!

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump, Ocak ayında resmi olarak başkanlık koltuğuna oturmadan önce şimdiden birçok alanda önemli adımlar atmaya başladı. Trump, geçtiğimiz Salı günü New York Times yetkilileriyle gerçekleştirdiği görüşme kapsamında teknoloji endüstrisini de yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu.

Apple ve Microsoft'un başındaki isimler Tim Cook ve Bill Gates'le telefon görüşmeleri yaptığını belirten Trump, özellikle Apple CEO'suyla yaptığı görüşmeye dair ilginç detaylar paylaştı. Cook'un kendisini tebrik etmek için aradığını ve başkanlık yarışında neden Cumhuriyetçileri desteklemediğini açıkladığını belirten Trump şunları söyledi:

"Tim'e şunu dedim: 'Biliyorsun ki benim için gerçek bir başarı olacak olan şeylerden birisi Apple'ın Çin'e, Vietnam'a ya da gittiğiniz diğer yerlere gitmek yerine ABD'de bir ya da birden fazla büyük fabrika inşa etmesini ve ürünlerinizi burada yapmanızı sağlamak."

Cook'un bunu anlayışla karşılasa da büyük bir ilgi göstermediğini düşünen Trump daha sonra bunda ısrar ettiğini ve Cook'a şunlar söylediğini açıkladı: "Sizin için bazı teşvikler yaratacağımızı düşünüyorum ve öyle sanıyorum ki bunu yapacaksınız. Kuruluşlar için geniş vergi azaltmalarına gideceğiz ve bundan dolayı mutlu olacaksınız."

Apple CEO'sunun Trump'ın bu telefon görüşmesine dair medyaya yaptığı açıklamayla ilgili henüz bir yorumda bulunmadığını ekleyelim. Bununla birlikte iPhone'ların üretimin ABD'ye taşındığı takdirde bunun firmaya oldukça pahalıya mal olacağını düşünürsek Cook'un Trump'ın bu teklifine ne yanıt vereceği gerçekten merak konusu.

Sonraki Haber

Forum