TSA'den 1.4 milyon dolarlık iPad uygulaması

Geliştirilmesi sadece 10 dakika süren bu tuhaf uygulamanın ücreti, tam 1.4 milyon dolar!

ABD'nin ulaşım güvenliği birimi TSA, iPad'e yönelik oldukça pahalı ve inşa etme süreci de 10 dakika süren bir uygulamayı kullanıma sundu. TSA Randomizer iPad adlı bu uygulamanın temelde iki işi var. Birincisi, sola ya da sağa işaret etmek, ikincisi de bunu rastgele bir biçimde yapmak. Acemi bir kod yazıcısının bile rahatlıkla inşa edebileceği bu uygulama için kurumun ödediği ücret ise tam 1.4 milyon dolar.

Aşağıdaki videoda Android geliştiricisi Chris Pacia'nın Randomizer'ı bizzat kendisinin nasıl inşa ettiğini görüyoruz. Bütün bir uygulamanın hazır hale gelmesi yaklaşık 10 dakika kadar sürüyor. Pacia, normalde bir uygulama geliştirmek için saatte 100 dolar talep ettiğini ifade ediyor. Bu da, onun gibi bir uzmana TSA'nin yaklaşık 1.399.990 dolar ödediği anlamına geliyor.

Randomizer hakkında daha fazla şey öğrenmek adına ABD menşeili Freedom of Information Act'a (FOIA) bir dosya hazırlayan Kevin Burke, yayınladığı bir blog gönderisinde söz konusu proje için gereken tutarın tam olarak ayrıntılandırılmadığını belirtiyor. Bir diğer web sitesi ise konuyla ilgili, bu 1.4 milyon dolarlık tutarın bir kısmının donanıma ve eğitime harcandığını öne sürüyor. Fakat şu bir gerçek ki, en azından 336 bin dolarlık bir maliyet, iki doğrultuda ok işareti çıkarmaktan başka bir şey yapmayan bir uygulamanın geliştirilmesi için harcanmış.

Konuyla ilgili daha sonra TSA yetkilileri tarafından yapılan açıklamada ise, Randmoizer uygulamasının gerçek maliyeti 47 bin dolar olarak belirtiliyor. Ancak bu rakamın, anlaşmanın sadece bir kısmı olduğu şimdiden ortaya çıkmış durumda ve toplam ücretin, 1.4 milyon dolara ulaştığı kesinlik kazandı bile...

Sonraki Haber

Forum