Türkiye'de ilk defa: 4G Mobil Router Testi

Nisan'ı beklemedik; herkese 4G gücü veren TP-Link M7350 mobil router'ı Almanya'da test ettik!

Günümüzde mobil çalışmak isteyen kullanıcıların sayısı gün geçtikçe artıyor. Günün her saati, her yerden iletişimini koparmadan çalışmak isteyen kullanıcılar gittikleri mekânlarda internet olanaklarının kısıtlı olmasından dolayı tatsız sürprizlerle karşılaşabiliyorlar. Zira ya bağlantı sorunları yaşıyoruz, ya o zamana kadar çalışmakta olan internet dağıtıcısı nedense o gün çalışmıyor, ya da mekânda onlarca kişi internete saldırınca performans yerlerde sürünüyor. Dahası, önemli verileri internet üzerinden transfer ederken herkese açık bir erişim noktası kullanmak, güvenlik sorunları da yaşanabiliyor.

Elbette akıllı telefonlarımız iletişim ihtiyaçlarımızın bir kısmını karşılamamıza imkan veriyorlar ancak içerik üretmek için laptop kullanmak zorunda olan ve bu tür sorunlar yaşamak istemeyen mobil profesyoneller için mobil router'lar en pratik ve doğru çözüm olarak karşımıza çıkıyor. İçine bir SIM kart takıyor, gerekli ayarları yapıyor ve unutuyoruz. Bundan sonra gittiğimiz her yerde internet de yanımızda oluyor.

Performansını şimdiden test edelim dedik!

Bu testimizde TP-Link'in bu tür kullanıcılar için ürettiği M7350 Mobil Router'ı mercek altına alıyoruz. Ürün hem 3G hem de 4G bandını desteklediği için testimizi Almanya'nın Münih kentinde gerçekleştirmeyi tercih ettik. Böylece ürünün 4G performansını da görecek ve Nisan ayında 4.5G Türkiye'de de hizmete girince yanımızda taşıyabileceğimiz yüksek performanslı ve sadece bize özel olan internet erişiminin nasıl bir deneyim olacağını hep beraber göreceğiz.

Bir bakışta M7350

M7350 800/900/1800/2100/2600 MHz frekanslarını destekliyor, LTE için 150 Mbit/s download ve 50 Mbit/s upload desteği veriyor. Standart bir SIM kart kullanıyor, aynı zamanda içine takılan MicroSD kart ile maksimum 32 GB veri depolama ve paylaşımına da imkân veriyor. Hem 3G hem de 4G için kullanılabilen ürün kablosuz iletişimde 2.4 Ghz ve 5 Ghz frekanslarını destekliyor. Daha temiz olan 5 Ghz frekansını destekliyor olması ürünün artılarından. MikroUSB kabloyla şarj edilen router tek bir şarjla 10 saat çalışabiliyor, bunu da içerisinde 2550mAh bataryaya borçlu. 15 dakika boyunca hareket olmazsa kendini kapatıyor, böylece güçten de tasarruf ediyor. Üzerindeki iki düğmeyle tüm ayarlarını yapabileceğiniz M7350 çok kullanışlı bir LCD ekran sahip, buradan pratik ayarları hemen yapabiliyorsunuz. Aynı anda 15 cihaza kadar destek veren ürün aynı zamanda web arabirimiyle diğer ayrıntılı ayarlarının yapılmasına izin veriyor.

Sonuçlar: Siz de test edin, karşılaştıralım!

Test programı olarak da herkesin laptop ve cep telefonuna rahatça kurup kullanabileceği ve bu alanda adeta bir test standardı haline gelen Ookla SpeedTest uygulamasını kullandık. Burada amacımız sizlere de kendi ekipmanlarınızı test etmek ve bizim sonuçlarımızla karşılaştırma imkânı vermekti. Testimizi hem 3G hem de 4G hatlarını kullanarak gerçekleştirdik.

Sonuçlar: Test Tablosu

M7350 Mobil Router test sonuçları

Ofisini yanında taşıyan mobil profesyonellerin internetlerini yanında taşımak için kullanabilecekleri TP-Link M7350 Mobil Router testlerimizde oldukça başarılı bir performans gösterdi. Aşağıdaki tabloda 4G ve 3G hatlarını kullanarak elde ettiğimiz rakamları görebilirsiniz. Bu testlerin günlük hayatta, standart bir kullanıcının ürünü nasıl kullanacağını düşünerek yaptığımızın altını da çizelim. Teorik rakamlar yerine pratikte elde edilen performansın sizler için daha önemli olduğunu düşünüyoruz.

M7350 Mobil Router'ı kullanım kolaylığı açısından da oldukça başarılı bulduk. Türkiye'de 3G bağlantı ile rahatça kullanabileceğimiz ürünün en büyük avantajı 4G desteği de vermesi. Bu sayede, bizim bugün Almanya Münih'te yaşadığımız yüksek performansı Nisan ayından sonra cihaz değiştirmeden Türkiye'de de yaşamak mümkün olacak.

Sonraki Haber

Forum