Twitter'a kafa tutmak için açılmıştı, yolun sonuna geldi

Twitter'a alternatif olarak ortaya çıkan platformlardan biri olan "Post News" için yolun sonu geldi. Kullanıcılara, makale ödemelerinde kullandıkları nakit bakiyeyi çekebilecekleri son tarih bile bildirildi.

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından sosyal medya platformunda yapılan değişiklikler kullanıcıların yeni alternatifler aramasına sebep olmuştu. Bunlar arasında Threads, Mastodon, Bluesky gibi çok bilinen isimlerin yanında Post News adında bir girişim de vardı. Ancak Andreessen Horowitz tarafından finanse edilen Post News, bir buçuk yılın ardından yayın hayatını sonlandırma kararı aldı.

Kasım 2022'de kapalı beta olarak faaliyete geçen platform, söylenene göre önümüzdeki birkaç hafta içinde kapatılacak. Platform; Fortune, Business Insider, Wired, The Boston Globe ve benzeri yayıncıların ücretli içeriklerine reklamsız erişim sağlayan bir sosyal platform olarak hizmet vermesiyle öne çıkıyordu. Tek farkı kullanıcıların her yayın için bir aboneliğe kaydolmak yerine makale başına "birkaç sent" ödemesi gerekiyordu.

Post News'ün kurucusu Noam Bardin, 2023'ün başlarında bekleme listesini kaldırdıktan sonra platforma 430.000 kişinin kaydolduğunu belirtmişti. Ardından platform bir mobil uygulamayı kullanıma sunarak gerçek zamanlı bir bildirim sistemi başlattı. Ancak, platformu ayakta tutmanın maliyeti kullanıcı aktivitesinden daha ağır basmış gibi görünüyor.

Bardin platformun kapanmasıyla ilgili gerekçe olarak; "Bir tüketici işletmesinin, özünde hızlı bir tüketici benimsemesi göstermesi gerekiyor ve biz bunu gerçekleştirecek doğru ürün kombinasyonunu bulmayı başaramadık" açıklamasında bulundu.

Post News, önümüzdeki haftadan itibaren kullanıcıların platformdaki gönderilerini indirmelerine müsaade edecek. Kullanıcılar ayrıca makale ödemeleri için kullandıkları nakit bakiyeyi 31 Mayıs'a kadar çekebilecekler.

Sonraki Haber

Forum