Twitter Blue kullanıcıları, istedikleri zaman mavi tiklerini gizleyebilecek

Bir türlü beklenen başarıya ulaşamayan Twitter Blue'ya yeni bir "özellik" geliyor: Mavi tiki gizlemek mümkün olacak!

Twitter Blue aboneliklerinin yeniden kullanıma sunulmasından yaklaşık üç ay sonra, Elon Musk'ın beklediği olumlu geri dönüş gerçekleşmemiş gibi görünüyor. TechCrunch’ın bildirdiğine göre Twitter Blue, sosyal medya platformuna Aralık ayında geri dönmesinden bu yana, mobil uygulama aracılığı ile sadece 11 milyon dolar kazandırdı.

Bir Twitter Blue aboneliği, web sitesi üzerinden satın alındığında aylık 8 ABD Doları, Android veya iOS cihazlar için mobil uygulama aracılığıyla satın alındığında aylık 11 ABD Doları bedeline sahip. The Information’ın bildirdiğine göre, Ocak ayında dünya çapında yaklaşık 290.000 kullanıcı Twitter Blue aboneliğine sahipti. Bu da tüm yıl için tahmini 28 milyon dolar gelir getireceği anlamına geliyor.

Sektör haber kaynağı Social Media Today'in bir haberine göre ise, Twitter'ın 2022'nin ikinci çeyreğindeki işletme maliyetleri toplam olarak 730 milyon dolara ulaştı.

Ünlü milyarderin geçtiğimiz yıl sosyal medya platformunu devralmasının ardından reklam verenlerin platformdan çekilmesi hizmete büyük darbe vurmuştu. The Information'ın söylediğine göre platformun geliri %40 düştü ve en iyi 500 reklamcı platformu terk etti. 

Mavi tik gizleme seçeneği geliyor

Musk da, gelir akışlarını çeşitlendirmek için çeşitli çalışmalar yürütüyor. Twitter Blue da bunlardan biri. Blue'nun daha fazla tercih edilmesi için yeni adımını atan sosyal medya devi, şimdi de abonelere mavi onay işaretlerini gizleme imkanı sunmaya başlayacak. Tabi aylık bir ücret karşılığında mavi tik alanların bunu neden gizlemek isteyebileceği tartışılabilir.

Sonraki Haber

Forum