Twitter CEO'su çalışanlarına hisse dağıtıyor!

Twitter'ın patronu Jack Dorsey, çalışanlarını fazlasıyla sevindirecek önemli bir karara imza attı!

Güzel bir jestle karşı karşıyayız. Twitter CEO'su ve kurucularından Jack Dorsey hisselerinin üçte birini çalışanlarına vereceğini açıkladı. Dorsey, şu anda hisselerin yüzde üçüne sahip. Böylece 19.7 milyar dolar piyasa değeri olan Twitter hisselerinin yaklaşık 200 milyon dolarlık kısmı bağışlanmış olacak.

Dorsey konuyla ilgili yaptığı açıklamada: "Büyük bir şeyin küçük parçası olmaktansa küçük bir şeyin büyük bir parçası olmayı tercih ederim. Twitter'ı hep beraber büyüteceğimizden eminim" dedi.

Hediye hisselerin nasıl kullanılabileceği henüz net olarak belli değil. Twitter temsilcileri, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na bağışla ilgili bir bildirimde bulunacaklarını söyleyerek konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındılar.

Dorsey 5 Ekim'de kalıcı Twitter CEO'su olarak göreve başladıktan sonra mühendisler de dahil olmak üzere çalışanlarının yüzde 8'ini işten çıkarmıştı. San Fransisco merkezli mikroblog şirketi Salı günü üçüncü çeyrek sonuçlarını açıklayacak ve bu, Dorsey'in gözetimi altındaki ilk tam çeyrek olacak.

Sonraki Haber

Forum