Twitter ve Microsoft arasında kriz: Twitter, Microsoft'un verilerini ödeme yapmadan kullandığını iddia ediyor

Twitter ve Microsoft arasında kriz çıktı: Elon Musk’ın sosyal ağı, Microsoft'un verilerini ödeme yapmadan kullandığını iddia ediyor.

Twitter, Microsoft’un CEO’su Satya Nadella’ya Microsoft’un verilerini hatalı bir şekilde kullandığına dair şikayet içeren bir yazı gönderdi. Ayrıca, Microsoft’u veri kullanımı için ödeme yapmaması, anlaşmada belirlenen miktarın üzerinde veri kullanması ve Twitter’ın izni olmadan veriyi hükümet kurumlarıyla paylaşmasıyla suçladı.

Microsoft sözcüsü Frank Shaw ise, Microsoft’un veriler için ödeme yapmadığını kabul ediyor. Bu durumu değerlendireceğini ve uygun bir şekilde yanıt vereceğini belirten Shaw, Twitter ile uzun vadeli ortaklığını sürdürmek istediklerini de ifade etti.

Twitter’ın sahibi Elon Musk, platformun finansal durumunu yanarak düşmekte olan bir uçağa benzetmişti. Musk, mali kayıpları durdurma çabasıyla çalışanların neredeyse yarısını işten çıkarttı. Şimdiyse o kararın çok aceleci olduğunu kabul ediyor. Ancak o durumda böyle hızlı bir karar verilmesi gerektiğinin altını çizerken, bazı çalışanları geri alabileceğini de söylüyor.

Son zamanlarda ChatGPT ve diğer üretken yapay zeka hizmetlerinin yarattığı büyük etkiyle birlikte, Twitter ve Reddit gibi platformlar, botların kullandığı veriler karşılığında tazminat talep ediyorlar. Microsoft’a gelen yazıda, Twitter’ın hukuki yollara başvurup başvurmayacağı veya ne kadar tazminat talep ettiği belirtilmiyor. Fakat Microsoft’un bu verileri; Xbox, Bing, reklam ve bulut bilişim gibi çeşitli ürünlerinde kullandığını ifade ediyor.

Twitter, Microsoft’un ne kadar veri kullandığını ve hangi hükümetlerin verilere erişim sağladığı hakkında bir rapor sunmasını istiyor. Ek olarak Twitter, verilerin işlenmesi konusunda geliştirici anlaşmasına uyulmasını da talep ediyor.

Sonraki Haber

Forum