Ubisoft satın aldıkları oyunu sildi, oyuncular küplere bindi

1 Nisan'da sunucuları kapatılan The Crew oyununu dijital olarak satın alanlar öfkeli... Oyunu oynamak için özel sunucular kurmayı planlayan kullanıcılar, Ubisoft'un oyunu kütüphanelerinden sessiz sedasız kaldırması üzerine ellerinde koca bir hiçle kalmak zorunda kaldı.

Ubisoft'un yalnızca çevrimiçi oynanabilen yarış oyunu The Crew 1 Nisan'da erişime kapandı. Ancak bazı kullanıcılar işlerin biraz daha ileri gittiğini bildiriyor. Game Rant ve diğer haber kaynaklarına göre, şirket Ubisoft Connect hesaplarına erişerek oyuna erişim lisansını iptal etti.

Bu kullanıcılardan bazıları, oyunu kendi paralarıyla satın aldıkları ve Ubisoft'un lisansı sileceğine dair hiçbir uyarı almadıkları için bu hareketi hırsızlık olarak nitelendiriyor. Söz konusu oyuncular, oyunu başlatmaya çalıştıklarında oyuna erişimin artık mümkün olmadığını belirten bir mesaj aldıklarını ifade ediyor.

Bu durum ilk bakışta kulağa oldukça kötü gelse de The Crew'un sadece çevrimiçi oynanabilen bir yarış oyunu olduğunu unutmamak lazım. Yani sunucular olmadan oynanması mümkün değil. Sunucular 1 Nisan'da kapatıldı ve oyun dijital mağazalardan kaldırıldı. Ayrıca, bu hamle yalnızca orijinal oyunu etkiliyor. The Crew 2 ve The Crew Motorfest hala oynanabilir durumda. 

Ayrıca Ubisoft, sunucuların çevrimdışı olacağını duyurduğunda, belli bir süre önce oyunu satın alan kullanıcılara para iadesi yapmayı teklif etti. Elbette oyun 10 yıldır piyasada olduğundan, bu geri ödeme oyuncuların büyük çoğunluğu için geçerli değil. 

Bununla birlikte, oyunun hayranlarından bazıları oyunu oynamak için özel sunucular kurmayı planladıklarını, ancak bunun artık mümkün olmadığını ifade ediyor.

The Crew'un çalışamaz hale gelmesi oldukça olağan bir durum. Ancak bu durum, dijital ürünlerin satın alınması ve kullanılmasıyla ilgili önemli bir soruna dikkat çekiyor. İnsanlar dijital ürünler için para ödediğinden, haliyle bunlara sahip olduğunu düşünüyor. Ancak günün sonunda bu olayda olduğu gibi ellerinde hiçbir şey kalmayabiliyor. Dolayısıyla böyle sorunlarla karşılaşmamak için kullanıcıların Ubisoft'un ya da diğer büyük oyun yayıncılarının hizmet şartlarını okuması şart.

Sonraki Haber

Forum