Musk'tan bir tartışmalı karar daha: Ücretsiz Twitter kullanıcılarının gönderebilecekleri direkt mesaj sayısı sınırlanacak

Elon Musk'tan çok tartışılacak bir Twitter kararı daha: Ödeme yapmayan Twitter kullanıcıları, artık istedikleri kadar Direkt Mesaj atamayacak...

Elon Musk, spam botlarla mücadele etmek için tartışmalı bir hamleyle, Blue abonesi olmayan Twitter kullanıcılarının gönderebileceği direkt mesaj sayısını azaltıyor. Ayrıca ödeme yapmayan milyonlarca Twitter kullanıcısı, bu hafta yapılacak büyük bir güncellemeyle kendilerini takip etmeyenlere direkt mesaj gönderemez hale gelecek.

Milyarder CEO bu değişikliği açıklayarak, platformda dolandırıcılık hesapları ve gerçek insanlar arasındaki çizginin giderek daha fazla bulanıklaştığını vurguladı. Musk gönderdiği tweet’te “Umarım güncellemeyi bu hafta yayınlarız. Birçok kez söylediğim gibi, AI botları arasında ayrım yapmak giderek zorlaşıyor. Yakında imkansız olacak. Hayatta kalan tek “sosyal ağlar”, doğrulama gerektirenler olacaktır. Ödeme sistemi, bot maliyetini ~10.000X artıran bir doğrulama aracıdır” dedi.

Ücretli abonelik hizmeti Twitter Blue, web kullanıcıları için yıllık 85 dolar civarında bir ücrete sahip.

Takipçi olmayanlara direkt mesaj gönderme yeteneği gelecekte sadece ödeme yapan kullanıcılarla sınırlı olacak ve bu sınırlama aynı zamanda grup sohbetleri oluşturmak için de geçerli olacak.

Bazıları botlara karşı bu çabaları överken, diğerleri bunun Twitter’a para ödeyebilenlerle ödeyemeyenler arasında bir engel oluşturabileceği konusunda uyarıyor. Eleştirmenler, bu kararın, Musk’ın geçtiğimiz yıl şirketi devralmasının ardından dile getirdiği bir hedef olan Twitter’ı açık bir “dijital şehir meydanı” haline getirme amacına ters düştüğünü belirtiyor.

Sonraki Haber

Forum