UFO hacker'ına dev bir destek daha...

UFO hacker'ı McKinnon'ı ABD'nin elinden kurtarmak isteyenlere dev bir isim daha katıldı...

Asperger Sendromu hastası Gary McKinnon'ın ABD'ye teslim edilmesini engellemek adına hemen her yol denendi. Şimdi ise, İngiltere'nin e önemli gazetelerinden Daily Mail'in öncülüğünde büyük bir kampanya'ya başlanıyor.

Gazete, zayıf güvenlik sistemlere sahip Pentagon bilgisayarlarına, dünya dışı canlıların varlıkları hakkında bilgi sahibi olmak istediği için girdiğini iddia eden hacker'ı ABD yetkililerin ele geçirip uzun süre hapse mahkum etmek istemesini sert bir dille eleştiriyor.

Ayrıca İngiliz Danışman Alan Johnson'ın ABD'li yetkililere karşı çıkması için çevrimiçi olarak imza kampanyası başlattılar. Kampanya'nın şu an ünlü destekçileri bile mevcut. David Gilmour, Londra Belediye Başkanı Boris Johnson ve Beyrut eski rehinelerinden Terry Waite bunlardan sadece bir kaçı.

Independent anti-terör uzmanı Lord Carlile ve Oscar ödüllü Julie Christie'de McKinnon'un ABD'ye iade edilmesine karşı ses çıkaranlardandı.

McKinnon 2001 ve 2002 yıllarında ABD Ordusu ve NASA bilgisayarlarına sızarak dünya dışı varlıklara ait bilgilere ulaşmaya çalışmıştı; fakat bahsedildiği gibi 700,000 dolar zarara sebep olduğunu inkar ediyor.

İngiltere'de 2002 yılında tutuklanan hacker'ın ABD tarafından iade istemi 2005 yılında söz konusu olmuştu. Biz de buradaki, buradaki ve buradaki haberlerimizde McKinnon'ın ilginç hikayesini sizlere aktarmıştık...

Sonraki Haber

Forum