Ünlü kadın kodlama Influencer'ı Coding_Unicorn erkek çıktı

DevTernity konferansının kurucusu Eduards Sizovs, sahte kadın konuşmacılar skandalının ardından Coding_Unicorn Instagram hesabının da arkasındaki isim çıktı.

Yazılım geliştirici konferansı DevTernity'nin kurucusu Eduards Sizovs, bir konferans için sahte kadın konuşmacılar listesi yaptığı iddiasıyla zaten bir süredir manşetlerdeydi. Şimdiyse, Sizovs'un aynı zamanda bir kadın yazılımcı tarafından yönetildiği iddia edilen popüler bir Instagram hesabı olan Coding_Unicorn'un da arkasındaki isim olabileceği ortaya çıktı.

Coding_Unicorn'un Instagram'da 115.000 takipçisi var ve Julia adında profesyonel bir yazılım geliştirici tarafından yönetildiği iddia ediliyor. Hesapta Julia'nın bir MacBook'un başında çekilmiş birçok fotoğrafı yer alıyor.

404 Media, Sizovs'un daha önce hesabın e-postasına giriş yaptığını gösteren bir YouTube videosu ve Julia'nın bilgisayar ekranında Sizovs olarak oturum açtığını gösteren fotoğraflar gibi bir dizi kanıt ortaya koydu. Julia'nın bazı Instagram başlıkları da Sizovs'un LinkedIn gönderilerinin birebir kopyası.

Julia ayrıca kendisini bir DevTernity hayranı olarak listeliyor. Daha çeşitli görünmesi amacıyla kadroya sahte kadınların eklendiği iddialarının ardından 7 Aralık'ta başlaması planlanan etkinlik iptal edildi. The Register'a göre, biri Coinbase'de personel mühendisi, diğeri Microsoft MVP ve WhatsApp kıdemli mühendisi olarak listelenen iki kadın DevTernity'nin web sitesinden kaldırıldı ve çevrimiçi ya da potansiyel olarak herhangi bir varlıkları yok.

Sizovs konferansla ilgili iddialara ise X'te şöyle yanıt verdi: "Aldığım nefret ve linç miktarı sanki birini dolandırmış ya da öldürmüşüm gibi. Ama kendimi savunmayacağım çünkü kendimi suçlu hissetmiyorum. Özür dilemem gereken korkunç bir şey yapmadım."

Sizovs, sitede listelenen bir profilin "otomatik olarak oluşturulmuş, rastgele bir başlık, rastgele Twitter tanıtıcısı, rastgele bir resim" içeren bir "demo kişilik" olduğunu kabul etti. Ancak insanlar, bu kişiyi kaldırmanın çok basit olması gerektiğini, hatta resmin bile erkenden değiştiğini ve hiç de otomatik oluşturulmuş gibi görünmediğini iddia ediyor.

Sonraki Haber

Forum