Uzaktan kumandalı cep, bakın neler yapıyor

Eğer cep telefonunuzu uzaktan kumanda ile kontrol edecek kadar tembelseniz, bu telefon sizin için!

LG'nin bluetooth uzaktan kumandası, henüz televizyonları kumanda edemese de Optimus VU2'yi oturduğunuz yerden yönetebilmenizi sağlıyor.

LG One Key, LG'nin Optimus VU2 cebini bulmak için, onun kamerasını açmak ve fotoğraf çekmek için ve müzik çalmak için kullanılabiliyor. Bir saat piliyle birkaç sene çalışabilen cihazın aslında ispat ettiği en önemli şey, Bluetooth Low Energy'nin TV uzaktan kumandalarında kullanılabilecek kadar enerji dostu olduğu.

Bluetooth'un TV uzaktan kumandalarında kullanılması her zaman düşünülmüş olsa da bu henüz gerçeğe dönüşmedi. Bluetooth çiplerinin kızılötesi LED'lerden daha pahalı olması, pile fazla yüklenmesi gibi sorunlar bluetooth'un kumandalara gelmesine engel oldu. Pil sorunu Bluetooh 4.0'ın bir parçası olan Bluetooth Low Energy ile giderilmiş olsa da onu TV kumandalarında hala göremiyoruz.

Ancak Bluetooth Special Interest Group, tüm TV'lerde işleyecek bir standart geliştirmek üzere TV üreticileriyle çalışıyor. Dolayısıyla bluetooth'lu uzaktan kumandaların bizden çok da uzak olmadıklarına inanıyoruz.

Sonraki Haber

Forum