Veri merkezinde bölgesel güç olmak istiyor

Veri merkezi işletmecisi Global İletişim, büyük boyuttaki veri merkezini açtı! İşte detaylar...

Yenilikçi telekom operatörü Global İletişim, veri merkezi yatırımlarını sürdürüyor. Teknolojinin sağladığı tüm yenilikleri katma değerli hizmetlere dönüştürerek müşterilerinin hizmetine sunan Global İletişim, İstanbul Fulya ve Ankara'daki veri merkezlerine Dudullu'da 1050 metrekarelik bir veri merkezi daha ekledi. Dudullu'daki veri merkezi Global İletişim'in Türkiye'nin en büyük ticari veri merkezi konumunu daha da pekiştirdi.

Sektörde son iki yılda gerçekleştirdikleri yatırım, geliştirdikleri ürün, hizmet ve projelerle % 60'ın üzerinde büyüdüklerini belirten Global İletişim Genel Müdürü Murat Küçüközdemir,"Büyüme planlarımızda ilk sırada yer alan veri merkezinde liderliğimizi, İstanbul Dudullu'nun eklenmesiyle 12 Milyon TL yatırım büyüklüğüne ulaştığımız veri merkezlerimizin toplam alanı 1900 metrekare oldu. Bu yıl veri merkezi temelli bulut bilişim çözümleri ve fiber optik altyapı tarafındaki yatırımlarımızla hizmet yelpazemizi çeşitlendirip, bölgesel güç olma yolunda çalışmalarımızı hızlandıracağız. 2015 yılı hedefimiz 6 bin metrekare veri merkezi büyüklüğüne ulaşmak"dedi.

Bilgi ve iletişim teknolojilerinin şirketler için hayati önem taşıdığını vurgulayan Küçüközdemir şunları söyledi: "Veri merkezinin şirket bünyesinde olması önemli bir maliyet unsurunu da beraberinde getiriyor. Bu nedenle veri merkezi işletmeciliği büyük önem kazanıyor. Türkiye'de bu alanda önemli yatırımlar var. Türkiye; Avrupa ve Ortadoğu bölgesinde bu alanda söz sahibi olabilir. Bu noktada devlet desteğinin bu sektöre büyük ivme kazandıracağına inanıyorum."

"Pazarın yüzde 15'ine sahibiz"

Sonraki Haber

Forum