Apple Vision Pro ile, klavye olmadan, sadece ellerinizi hareket ettirerek nasıl yazı yazabileceksiniz?

Vision Pro'nun tanıtılmasının ardından Apple, geliştirici oturumunda başlığın kendisi ve visionOS hakkında daha fazla ayrıntı sundu. Bu ayrıntıların arasında, klavye olmadan nasıl yazı yazılabileceği de vardı.

Apple, Pazartesi günkü WWDC açılış konuşmasında Vision Pro başlığını gösterdiğinde, açıklanmadan geçilen birçok soru da ortaya çıktı. Apple, kullanıcıların cihazla etkileşime girebileceği tüm yolları göstermek yerine daha çok cihazın yeteneklerini göstermeye odaklandı.

Örneğin Bluetooth klavye kullanmadan nasıl yazı yazıldığı sorusu cevapsız kaldı.

Ama neyse ki Apple, konuya WWDC geliştirici oturumunda değindi. Bu oturum bize Vision Pro ile kullanıcıların etkileşimde bulunabileceği birçok farklı yol hakkında detaylar sunuyor.

visionOS, kullanıcının gözlerinin önünde hareket eden sanal bir klavye içeriyor. Ve cihazın kamerası sayesinde, hangi tuşlara basıldığını sanal olarak havada algılayabiliyor. Sanal bir tuşun üzerine parmağınızı getirdiğinizde harf aydınlanarak belirginleşiyor ve her tuşa basıldığında bir tıklama sesi geliyor.

Sanal klavyenin yanı sıra diğer visionOS giriş yöntemleri arasında, el hareketleriyle kaydırma ve seçme, Siri aracılığıyla sesli komutlar ve göz izleme yoluyla seçim bulunuyor. Kullanıcıların Bluetooth klavye veya iPhone yardımıyla da yazı yazmaları mümkün.

Sonraki Haber

Forum