Vivo Y18e, Vivo'nun resmi web sitesinde listelendi

Vivo'nun yeni bütçe dostu telefonu Vivo Y18e'nin teknik özellikleri ortaya çıktı. Hindistan resmi web sitesindeki listelemeye göre, akıllı telefon gücünü MediaTek Helio G85 işlemcisinden ve 5.000 mAh kapasiteli bir bataryadan alacak.

Vivo Y18e'nin Vivo'nun Hindistan resmi web sitesinde listelenmesiyle nihayet telefonun tasarımı ve teknik özellikleri ortaya çıktı. Her ne kadar resmi bir çıkış tarihi paylaşılmasa da bu listeleme telefonun çok yakında piyasaya sürülebileceğinin işaretlerini veriyor. 

Listelemeye göre çift SIM'li Vivo Y18e, Android 14 tabanlı Funtouch OS 14.0 üzerinde çalışacak. Ekran tarafında ise 90Hz yenileme hızına sahip, 6.56 inç boyutunda ve Full-HD çözünürlüğünde LCD bir panel kullanacak.

Bunların dışında telefon, 12nm mimarisiyle üretilen 8 çekirdekli MediaTek Helio G85 işlemcisinden güç alacak. Ayrıca 4GB LPDDR4X RAM ve 64GB depolama alanıyla gelecek. Dahili RAM, beklendiği şekilde depolama alanı kullanılarak 8GB'a kadar genişletilebilecek. Ek olarak dahili depolama alanı da microSD kart desteğiyle 1 TB'a kadar artırılabiliyor.

vivo Y18e'nin kamera kurulumu ise 13 megapiksel ana kamera ve arka flaşlı 0,08 megapikselli ikinci bir kameradan oluşuyor. Özçekimler ve görüntülü sohbetler için de ön tarafta 5 megapiksellik bir ön kamera bulunuyor.

Wi-Fi, Bluetooth 5, GPS, BeiDou, GLONASS, Galileo, QZSS, OTG, FM radyo gibi özelliklere sahip olacak telefonun, şarj ve dosya aktarımı için bir USB Type-C bağlantı noktası içerdiği görülüyor. Ayrıca IP54 toz ve su sıçramasına karşı dayanıklılık derecesiyle birlikte gelecek.

İçerisinde 5.000 mAh kapasiteli bir pile sahip olacak Vivo Y18e, 15W hızlı şarjı da destekleyecek. Fiziki özelliklerine baktığımızdaysa telefonun 163.63×75.58×8.39 mm ölçülerinde ve 185 gram ağırlığında olacağı görülüyor. Akıllı telefonun fiyatının ne kadar olacağı konusuysa şimdilik belirsiz.

Sonraki Haber

Forum