VLC Media Player artık Chrome OS'da...

Sevilen medya oynatıcı VLC, önemli bir eksiğini daha en sonunda giderdi!

Sevilen VLC medya oynatıcısı, neredeyse tüm işletim sistemlerinde bulunuyor. Ancak önemli bir işletim sistemi bu listede yer almıyordu: Chrome OS.

Kar amacı gütmeyen VideoLAN organizasyonunun yaptığı açıklamaya göre bedava, açık kaynaklı, platformlar-arası VLC medya oynatıcısı artık Google'ın Chrome OS'u için de kullanılabilir durumda. VLC'nin masaüstü sürümünde olduğu gibi yeni Chrome OS sürümü de çoğu video dosyasını çalıştırabilmenin yanı sıra ağ yayınlarını ve DVD ISO'larını oynatabiliyor. Hatta FLAC gibi ses formatlarını bile çalıştırabilen tam bir ses oynatıcısına da sahip.

VideoLAN Başkanı Jean-Baptiste Kempf'in bir blog yayınında yazdığı üzere "VLC herkese yönelik, tamamen bedava, reklamsız, uygulama içi satın alımsız, gözlem yapmıyor ve tutkulu gönüllüler tarafından geliştirilmiş durumda... Bütün kaynak kodu bedava olarak sunulmakta."

VideoLAN, şu anda Chromebook Pixel ve HP Chromebook 14 üzerinde sorunsuz çalışıyor. Kempf'in yazısında söylenene göre "diğer makinelerde sorunlar ortaya çıkması mümkün."

Sonraki Haber

Forum