Volkswagen, içindeki çocukla çalınan aracın takibi için polisten para istedi

Volkswagen, içindeki çocukla birlikte çalınan aracı takip etmek isteyen polisleri, takip hizmeti için para isteyerek adeta çileden çıkarttı.

Illinois - Lake County Şerif Ofisi, Facebook'ta geçen hafta meydana gelen bir araba hırsızlığı ve çocuk kaçırma olayını duyurdu. Ve bu olayda Volkswagen’in tepki alan bir uygulamaya imza attığı açıklandı.

Olay, yerleşik izleme teknolojisine sahip bir Volkswagen Atlas'ın bir kadından çalınması ile başladı. Hırsızlık anında kadın, çocuklarından birini eve almış, ancak diğer çocuğu almaya gittiğinde hırsızlardan biri onu yere devirmişti ve içindeki çocukla birlikte aracı çalmıştı. Ağır yaralanan kadın hastanede tedavi altına alındı.

Polis, Volkswagen’den aracı takip etmesini istediğini, ancak şirketin ödeme alana kadar bunu reddettiği söyledi.

Chicago Sun Times'a göre araç, araç sahiplerinin arabalarını takip etmelerine olanak tanıyan Car-Net adlı yerleşik bir özelliğe sahipti. Çalınan araç, özellik için deneme süresinin dışında olduğu için polis, yeniden etkinleştirilmesi için VW’yi aramaya çalıştı. Bu noktada, hattın diğer ucundaki kişi özelliği açmanın 150 dolara mal olacağını söyleyince polis amacına ulaşamadı.

Polis, bir kredi kartı numarası almak ve Car-Net'i çalıştırmak için temsilciyi tekrar aramak zorunda kaldı. Ancak bu zamana kadar çocuk kurtarılmış ve aracın yeri tespit edilmişti. Yani Car-Net'in verileri işe yaramaz hale gelmişti.

Volkswagen, olayın duyulmasından sonra yaptığı açıklamada konu hakkında inceleme yapıldığını açıkladı.

Sonraki Haber

Forum