Web tarayıcısı savaşında sona mı gelindi?

Opera'ya göre savaşın galibi şimdiden belli: Standartları belirleyen tek tarayıcı var, o da...

Web tarayıcı savaşları nihayet sona erdi; ancak bunu biz değil Opera'dan bir yetkili iddia ediyor. Bruce Lawson'ın bu konudaki açıklaması ise şöyle: "Geçtiğimiz aylarda hararetli bir web tarayıcı savaşına tanıklık ettik. Ancak kabul etmeliyiz ki web tarayıcı pazarının galibi Microsoft'un Internet Explorer yazılımıdır."

Web tarayıcılardaki standartların IE tarafından belirlendiğini dile getiren Lawson, Google'ın Chrome ile web tarayıcı pazarına girmesinden de son derece memnun olduğunu sözlerine ekledi.

Opera gibi web tarayıcılarını herkesin tercih etmediğini belirten Lawson, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kullanıcıların IE dışında başka seçenekleri olduğunu bilmelerini istiyoruz; böylelikle kullanıcılar farklı web tarayıcılarından haberdar olduklarında IE dışındakilere şans verir. Dolayısıyla bu pazarda monopol bir isim kalmazsa, bu herkesin kazanacağı anlamına gelir."

Bunun yanında web tarayıcıları için standartların oldukça önemli olduğunu söyleyen Lawson, 5 büyük tarayıcının el birliğiyle önemli standartlar üzerinde çalıştıklarının da altını çizdi.

Sonraki Haber

Forum