WhatsApp'ta geçen yıldan bu yana en büyük kesinti yaşandı

WhatsApp çöktü mü? Günün güneş tutulmasıyla beraber en fazla aranan sorusuydu. Çünkü sabah saatlerinden itibaren kullanıcılar yaklaşık 2-2.30 saat Whatsapp'a erişim sağlayamadı. Bu kesinti son dönemde geçen yıl yaşanan 6 saatlik çöküşten sonraki en büyük kesinti oldu.

Güncelleme - 12.03: Görünüşe göre Meta, WhatsApp'teki sorunu çözmeye başladı. Yaklaşık iki saat süren kesinti sonrasında mesajlar iletilmeye başlandı. Ancak iletim hızı konusunda halen sorun yaşanabiliyor. Ayrıca kesintinin devam ettiğini söyleyen kullanıcılar da var.

Geçen yıldan beri ilk WhatsApp kesintisi yaşandı

Bugünkü sorun geçen yıl Instagram, Messenger, Oculus ve Facebook'u da etkileyen büyük kesintiden bu yana ilk büyük WhatsApp kesintisi oldu. O zamanki kesinti, sorun çözülmeden ve WhatsApp tekrar çevrimiçi olmadan önce yaklaşık 6 saat sürmüştü.

O dönem Facebook olarak bilinen Meta, büyük kesintinin internet trafiğini sunucularına yönlendiren sistemde yaşanan dahili bir hatadan kaynaklandığını inandıkları söylemişti

Bu kez ise Instagram, Messenger ve Facebook sorundan etkilenmedi.

WhatsApp, her ay iki milyardan fazla kişi tarafından kullanıldığından, dünya çapında iletişim için önemli etkileri var. Geçen yıl yaşanan çökme olayı, pek çok işi de durma noktasında getirmişti.

NE OLMUŞTU?

Türkiye saati ile 10.00 civarından beri, WhatsApp'ta bağlantı sorunu yaşanıyor ve sosyal medya üzerinde kullanıcılar, "WhatsApp çöktü mü?" sorusunun yanıtını arıyor. Haber yayına hazırlanırken de kullanıcılar WhatsApp'a bağlanamıyordu ve #WhatsApp hashtag'i Twitter gündeminin birinci sırasındaydı.

Meta sözcüsü Joshua Breckman The Verge'e yaptığı ilk açıklamada, "Bazı kişilerin şu anda mesaj göndermekte sorun yaşadığının farkındayız ve WhatsApp'ı mümkün olduğunca çabuk herkes için geri yüklemek için çalışıyoruz" dedi .

WhatsApp çöktü mü?

Downdetector'da da, sabahın erken saatlerinden itibaren kesinti yaşandığı görülebiliyor. Üstelik sorunun Dünya genelinde yaşandığı rapor ediliyor.

Web siteleri ve uygulamalar arasındaki kesintileri izleyen popüler web sitesi  Downdetector henüz sorunun başlangıç dakikalarında 25.000'den fazla raporla büyük bir artışı bildirdi.

Diğer Meta hizmetleri (Facebook ve Instagram gibi) düzgün çalışıyor gibi görünüyor. Sorunun sadece Türkiye ve Avrupa'yı değil, dünyanın büyük bir bölümünü etkilemiş olması dikkat çekici. 

Kullanıcılar mesajlara ek olarak, WhatsApp'ta sesli veya görüntülü arama yapamadıklarını belirtiyor. Bir kullanıcı WhatsApp'ta bir durum paylaşmaya çalıştığını ama onun bile “Gönderiliyor”da takıldığını belirtti.

WhatsApp'ın ana şirketi Meta, sorunun farkında olduğunu duyurdu.

Sonraki Haber

Forum