WhatsApp, Facebook'u Bile Geçiyor!

WhatsApp, bazı ülkelerde Facebook'un bile önüne geçerek, en büyük kaynak olma yolunda ilerlediğini kanıtladı!

WhatsApp Amerika'da o kadar da popüler olmasa da, bazı yerlerde insanların en son haberleri en hızlı ve güvenli olarak alabildikleri bir ortam haline geliyor. Study of Journalism için Reuters Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen bir çalışmaya göre, günden güne daha çok insan, haberler için Facebook yerine WhatsApp'a güveniyor.

Bu arada Facebook'un WhatsApp'ın sahibi olduğunu da unutmamak gerek. Anketin 36 ülkeden 71.805 katılımcısının %47'si haberler için hala sosyal medyaya gidiyor. Ama geçen sene ile karşılaştırıldığında, katılımcı 36 ülkenin yarısından fazlasında haberler için Facebook kullanımında düşüş var.

Bu %47'den hemen sonra, %15 ile WhatsApp geliyor. Bu oran küçük görünse de ülke ülke ayırarak bakıldığında bazı yerlerde haber kaynağı olarak WhatsApp'ın çok fazla kullanıldığını görüyoruz.

Malezyalıların yarıdan fazlası ve Brezilyalıların %46'dan fazlası haberler için WhatsApp'ı kullandığını söyledi. Hizmetin aşırı derecede popüler olduğu ülkeler arasında bizim ülkemiz de geliyor. Türkiye, Şile, Singapur ve Hong Kong, WhatsApp'ın en popüler olduğu yerler arasında. Peki ama insanlar neden haberler için bir chat uygulamasına dönmeye başlıyorlar?

İlk olarak, bu ülkelerde bazı telefon operatörleri mobil üyeliklerle ücretsiz WhatsApp erişimi sunuyor. Çalışma ayrıca, uçtan uca şifrelemenin de bazı ülkelerde uygulamayı çekici kıldığını söylüyor. Hükumet karşıtı düşünceleri dile getirmenin sakıncalı olduğu ülkelerde insanlar bu şifrelemeyle kendini güvende hissediyorlar. Tüm bunlara ek olarak, Facebook'un itibarı son zamanlarda darbe yemişti. Paylaşılan çok sayıda sahte haber ve bunlarla mücadelede geç kalınması bunun sebebi.

Sonraki Haber

Forum