WhatsApp Gruplarının Google'da Göründüğü Fark Edildi

Herkese açık WhatsApp gruplarının Google arama sonuçlarında göründüğü ortaya çıktı!

WhatsApp kullanıcıları, birbirlerini herkese açık gruplara davet etmek için davet bağlantılarını internet üzerinde paylaşabiliyorlar. Google'ın dizin oluşturma algoritmalarının bu grup davetiyelerini dizine eklediği ve Google arama sonuçlarında gösterdiği ortaya çıktı.

Herkese açık WhatsApp gruplarıyla ilgili arama sonuçlarını chat.whatsapp.com ibaresini aratarak görebiliyorsunuz. Aramanıza anahtar sözcük ekleyerek çeşitli grupları bulabildiğiniz söyleniyor. Kasım 2019'da bir Twitter kullanıcısının yazdığına göre Google bunu özellikle yapmıyor, zira Google'ın robotlarının sitelerde gördüğü bağlantıları taradığı biliniyor. Uygulamaların kodlarını inceleyerek yeni özellikleri keşfetmesiyle tanınan Jane Wong ise bir Tweet'inde bunun WhatsApp'ın yaptığı bir hatadan kaynaklandığını, Google dizinine girmenin bir robots.txt dosyası veya "nonindex" meta etiketiyle engellenebileceğini hatırlatıyor.

Google'dan konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmezken, WhatsApp gruplarının dizine eklenmesinin durdurulup durdurulmayacağı bilinmiyor. Şimdilik çözüm, davet bağlantılarını forum gibi herkese açık yerlerde paylaşmamaktan geçiyor.

Sonraki Haber

Forum