"Windows 10" ısrarına karşı en etkili çözüm!

"Never 10" adlı bu araç sayesinde, artık Windows 10'a karşı koyabileceksiniz!

Yazılım devi Microsoft, Windows işletim sisteminin en yeni sürümü Windows 10 için ücretsiz güncellemeleri, Windows 7 ve 8.1 cihazlar üzerinden 29 Temmuz'a kadar sunmaya devam edeceğini duyurmuştu. Bu son güncelleme tarihine biraz daha yaklaştıkça firma zaten aşırı ısrarcı davrandığı güncelleme teşvikleri adına daha agresif taktikler kullanmaya başladı.

Fakat halen Windows 7 ve 8.1 kullanan ve bu sürümlerle devam etmek isteyen kullanıcılar o kadar da çaresiz değil. Steve Gibson adlı bir uzman geliştirdiği Never 10 adlı yeni yazılımla sürekli bir yerlerden fırlayan "Şimdi güncelle" ya da "Bu gece güncelle!" gibi mesajlara karşı bir engelleyici geliştirdi. Ücretsiz olarak kullanılabilen bu araç, sisteminizi işletim sisteminin güncellemesine izin vererek ya da onu engelleyerek yeniden yapılandırıyor. Ve ardından artık benzer uyarıları bir daha görmüyorsunuz. Bu işlemi yaparken de herhangi bir yazılım yüklemenize gerek yok.

Windows kullanıcılarının "10"u istememelerinin çok farklı nedenleri (OneDrive gibi) olabiliyor. Never 10, ise kullanıcıların hakkı olan mevcut işletim sistemleriyle herhangi bir dikkat dağıtıcı unsur olmadan devam edebilmelerine yardımcı oluyor.

Sonraki Haber

Forum