Windows 10, Kaç Cihazda Yüklü?

Microsoft, Windows 10 işletim sisteminin ilk günden bu yana geldiği noktayı işte bu müthiş sayı ile duyurdu!

Windows 10 piyasaya sürüleli yaklaşık 4 yıl kadar oluyor. Temmuz ayında 4'üncü yılını devirecek olan işletim sistemi,  Microsoft'un son yaptığı açıklamaya göre şu an 800 milyon barajını aşmış durumda. Çok değil, bundan yaklaşık 5 ay kadar önce, geçtiğimiz eylül ayında 700 milyon sistemde yüklü durumda olduğu açıklanan Windows 10, aradan geçen kısa sürede 100 milyon sistemle daha buluşmuş.

Elbette 800 milyon rakamının büyük çoğunluğunu bilgisayarlar oluşturuyor. Fakat Xbox, HoloLens, IoT cihazları ve Windows 10 tabanlı akıllı telefonlardan geri ne kaldıysa, tüm bu cihazlar da bu rakamın içindeki yerini alıyor. Özellikle akıllı telefon pazarı Microsoft için iyi gitseydi, bu rakam çok daha kısa sürede aşılacaktı. En azınan Microsoft'un tahminleri bu yöndeydi.

Microsoft, Windows 10'u piyasaya sürdükten sonra, 2 ila 3 yıl içinde 1 milyardan fazla cihaza erişebileceğini planlamıştı. Fakat daha sonra mobil tarafta işlerin kötü gitmesiyle, bu plan işlemedi.

Gelen dğer bilgilere göre ise, Windows 10'un kurulu olduğu PC sürümlerinin yüzde 21.2'si şu an son versiyonda çalışıyor. Yüzde 71.6'sı ise April 2018 güncellemesini almış durumda.

Sonraki Haber

Forum