Windows 11, şimdi de yapay zekayı duvar kağıtlarına taşımak istiyor

Windows 11'in arka plan duvar kağıtları, çok yakında yapay zeka ile desteklenmeye başlanabilir. Peki bu nasıl olacak; yapay zeka destekli duvar kağıtları ne anlama geliyor?

En son Windows 11 ön izleme sürümünde gizli özellikler ve gelecekteki güncellemeler hakkında yeni ipuçları ortaya çıkmaya devam ediyor. Yeni bir keşif, yapay zeka tarafından desteklenen potansiyel olarak yeni kişiselleştirme özelliklerine işaret eden bir dizi kod satırı ortaya çıkardı.

@XenoPanther ve @PhantomOfEarth'a göre, Windows 11 Build 25309, masaüstü arka planı için yapay zeka destekli efektlere işaret eden birkaç dize içeriyor. Derlemede “derinlik efektleri”, “Paralaks Arka Planı” ve “WallpaperMotion”dan bahsediliyor. Başka bir satır da, Microsoft'un uyumlu cihazlardaki arka plan görüntülerine derinlik efektleri eklemek için AI kullanmak istediğini gösteriyor. Ne yazık ki, Derleme 25309 bu özellikleri etkinleştirmenize izin vermiyor ve bu yüzden tam olarak nasıl çalıştıklarına dair pek bir fikrimiz bulunmuyor.

Ayrıca, ek bilgi eksikliği, etkilerin özel sinirsel işlem birimleri gerektirip gerektirmediğini tahmin etmeyi zorlaştırıyor. Ancak, “mevcut olduğunda AI kullan” satırı, Intel ve AMD'nin geleneksel x86 işlemcilerine sahip olanların kullanamayacağı anlamına gelebilir. Windows 11 şu anda da kilit ekranı duvar kağıdına basit bir ivmeölçer gerektiren bir paralaks efekti uygulayabiliyor.

Yapay zeka destekli arka planlar, Microsoft'un işletim sistemindeki yeni özellikleri güçlendiren makine öğreniminden bahsedildiği başka bir örnek olarak karşımıza çıkıyor. Bir Microsoft temsilcisi, The Verge ile kısa bir süre önce yapılan bir röportajda şirketin müşterilere daha güçlü deneyimler sunmak için yapay zekayı Windows'a nasıl dahil edeceğini aktif olarak araştırdığını açıklamıştı.

Microsoft, işletim sistemini daha akıllı hale getirmek istiyor, bu nedenle ona güç veren donanımla daha iyi entegrasyona ihtiyacı var. Yakın tarihli bir sızıntı, Intel'in yaklaşmakta olan Windows 12'nin zaten farkında olduğunu ve 2024'ün sonunda halka açılmaya hazır olabileceğini gösteriyordu.

Sonraki Haber

Forum