Windows 12'nin gerçek olduğuna dair önemli bir kanıt daha geldi; ama bu kez Microsoft'tan değil

Microsoft'un ser verip sır vermediği Windows 12 işletim sistemi hakkında önemli bir ipucu, Intel CEO'sundan geldi. CEO, farkında olmadan Windows 12'nin ne zaman çıkacağını bile açıklamış olabilir.

Microsoft tüm gücüyle Windows 11'i geliştirmeye devam etse de, Windows 12 olarak adlandırılabilecek (veya başka bir isme sahip olabilecek) büyük bir işletim sistemi güncellemesine hazırlandığına dair pek çok doğrulanmamış söylenti bulunuyor.

Windows 12'ye ilişkin en son kanıt, Microsoft içindeki isimsiz bir kaynaktan değil, bir Intel yöneticisinin halka açık bir alıntısından geldi. PC Gamer tarafından bildirildiği üzere, Seeking Alpha, kısa bir süre önce Citi 2023 Küresel Teknoloji Konferansı sırasında gerçekleşen bir etkinliğin metnini yayınladı. Transkriptte Intel CFO’su David Zinsner ile yapılan bir röportaj yer alıyor.

Zinsner, şirketin satış açısından 2024’te iyi bir yıl geçireceğini hissettiğini ve bunun bir kısmının Microsoft’tan kaynaklandığını söylüyor: “Aslında 24’ün özellikle Windows yenilemesi nedeniyle müşterilerimiz için oldukça iyi bir yıl olacağını düşünüyoruz. Biz hala kurulu sistemin oldukça eski olduğu ve yenilenmesi gerektiği kanaatindeyiz. Windows katalizörü göz önüne alındığında gelecek yılın bunun başlangıcı olabileceğini görüyoruz. Dolayısıyla 24’ten itibaren işlerin nasıl gelişeceği konusunda iyimseriz.

Windows yenilemesi” ifadesi, yalnızca Windows 11 için bir özellik güncellemesi olmaktan ziyade, Microsoft’un işletim sisteminin bir sonraki büyük sürümüne bir referans olarak görülebilir.

Microsoft, Windows güncellemesine ilişkin gelecek planları hakkında kamuya açık bir şekilde konuşmadı. Ancak Windows Central, isimsiz kaynaklardan referans vererek bildirdiğine göre, bir sonraki Windows’un gelişiminin “son birkaç ayda biraz daha hızlandığı” iddia ediliyor. Güncellemenin şu anda tam geliştirme aşamasında olduğunu ve 2024 ortalarında tamamlanması gerektiği de belirtiliyor.

Bu zamanlama, 2024 sonbaharında resmi bir yayım için oldukça uygun gözüküyor. Eski Windows ve Surface bölümü başkanı Panos Panay’ın birkaç hafta önce görevinden ayrılmasının gelişimi etkileyip etkilemeyeceğini ise henüz belli değil.

Sonraki Haber

Forum