Windows 7 çıktı, işte Türkiye lansmanı

Windows 7 sonunda çıktı! işte sunuma katılan CHIP Online'ın bu büyük sunumdan notları...

Windows 7'nin Türkiye'deki tanıtımı akşam 7.07'de Otto Santral'de başladı. Bilişim dünyasının geniş katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Windows 7'yle ilgili birbirinden ilginç özellikler tanıtıldı.

Türkiye, Windows 7'nin test sürecinde gerçekten şaşırtıcı ve önemli bir rol alarak en çok katılım gösteren ikinci ülke olmuş. Türkiye'yi katılımda geçen tek ülke Brezilya. Türkiye'den 600.000 kişi Windows 7'yi test etmiş.

Microsoft'un sunumu aşina olduğumuz Aero arayüzünün ve bu arayüzün Windows 7'ye has özelliklerinin tanıtımıyla başladı. Görev çubuğunda yer alan önizleme ve dosyaların sık kullanılanlara eklenmesi anahtar özelliklerden. Ama belki de en önemlisi dağınık kullanıcılar için masaüstünün dağılmaması, temiz ve kullanılabilir kalması. Birden çok uygulama açıkken kolayca tek bir işlemi ve masaüstünü görerek temiz bir alanda çalışabilmek. Bu özellik verimliliği oldukça arttıracaktır. Aero Shake gerçekten de çok güzel bir özellik ve sunumu gerçekleştiren Hakan ve Alper "insan halinden anlayan bir işletim sistemi" diyerek tanıtıma katılanları oldukça güldürdüler

Türkiye'den dev katılım!

Türkiye, Brezilya'nın ardından Windows 7 test sürecine en büyük katılımı sergiledi

Windows 7'nin amatör ya da profesyonel fotoğrafçılara sunduğu özellikler de ilgi çekici. Bu arada Windows 7 masaüstünü süsleyen duvar kağıtları arasında sadece 18 ülkeden fotoğrafların yer aldığı ve bunların içerisinde Türkiye'nin de olduğunu belirtelim.

Sunum esnasında çekilen fotoğrafları, fotoğraf makinesini USB'den bağlayarak sisteme aktarmakla kalmadılar, bunları Türkiye'de kullanıcıya yakın bir baskı merkezinden anında sipariş ederek sunumu izleyenleri oldukça şaşırttılar. Sunumda sipariş fotoğraf.com üzerinden verildi, böylece Windows 7 kullanıcıları üşengeçlik yüzünden masaüstünde uzun süre bekleyen fotoğrafların vidan azabını çekmek zorunda kalmıyor.

Windows 7'nin en güçlü özellikleri arasında masaüstünde yapılan işlemlerin kaydedilmesi, küçücük, sadece birkaç yüz kb'lık ir dosya olarak saklanması büyük ilgi çekti. Windows 7 ile ilgili bir sorununuz mu var? Kaydedip arkadaşınıza yollayın, o da sorununuzu görsün, çözsün ve rahat edin.

Deney 7'nin galibi belli oldu

Elbette Windows 7'nin en şık özellikleri arasında çoklu dokunmatik yer alıyor. Sunumu yapan hakan ve Alper hemen orada bir tavla oyunuyla bu özelliği enfes bir şekilde sergilediler. Bu tür Türk halkının ilgisini çekecek oyunlar Windows Live üzerinden sunuluyor.

Windows Media Center'a gelirsek, tanıtıma katılanları en çok etkileyen bu oldu diyebiliriz. İnternet üzerinden anında televizyon ve radyo yayını gösterildi ve bu zengin medya içeriğinden yararlanmak için sadece Home sürümü yeterli. Kullanıcılar hiçbir zahmete girmeden Windows Media Center'ı açarak internet üzerinden televizyon ve radyo yayınlarının keyfini sürebiliyor. Microsoft, Windows 7 ile Türkiye'ye gerçekten önem vermiş diyebiliriz, çünkü Türk kanalları sergilendi ve hiçbir takılma yaşanmadı.

Windows 7'den sonra Deney 7'nin kazananın Nazlı hanım olduğu, yine ödül kazanmaya hak kazanan ikincinin ize Oğuz bey olduğu açıklandı. Microsoft'un tanıtımda son sözleri şöyle oldu: "Bugün Windows 7'nin başlangıç günü ve PC piyasası büyük büyüme gösterdi. Bu yenilikleri geliştirmeli ve pazarı büyütmeliyiz. Bu yüzden önümüzdeki günlerde pek çok yeni proje ile birlikte olacağız."

Sonraki Haber

Forum