Windows 7 için Service Pack 1 beklemeli mi?

Windows 7 için ilk servis paketi beklenir mi; beklenmez mi? Gelin bu soruya birlikte cevap arayalım.

Windows 7'nin piyasaya çıkışıyla birlikte Windows XP ve Windows Vista'dan büyük bir geçiş yaşanıyor.

Kullanıcıların büyük çoğunluğu Windows 7'nin yeterince test edildiğini düşünüyor ve beklemeden geçişe hazırlanıyor. Ancak daha önce sütten ağzı yanan, Windows Vista'ya çıkar çıkmaz geçip de memnun kalmayan kullanıcılar bu sefer işi sağlama almak istiyor. Daha önce sürücü desteğinin yetersizliği yüzünden erken geçişte sorun yaşayan bu kullanıcılar, Windows 7'ye geçişte Service Pack 1'i beklemekte kararlı.

Bu formül daha önce bütün Windows sürümlerinde işe yarayan bir formül olmuştu. "İşletim sistemi piyasaya çıktıktan sonra oldukça kritik güvenlik açıkları ortaya çıkar, Microsoft bunları yamar ama arada sorun yaşayan kullanıcılar da uğraşır" düşüncesi de bu kitlede kalıcı bir düşünce oldu. Windows XP SP3 ve Windows Vista SP2 kullananlar, işletim sistemlerinin ilk günkü halleriyle Service Pack sonrasındaki durum arasındaki farkı bilirler.

Eski Service Pack'ler yok

Ancak Windows 7'de ilk servis paketi tam bir yıl sonra, 2010 Ekim ayında çıkacak. Çünkü Windows 7 çıkmadan önce diğer Windows sürümlerinden çok daha yoğun bir test ve geliştirme sürecinden geçti.

Üstelik Vista'nın kötü gidişatı, kullanıcıların XP kullanmaya devam etmesiyle sonuçlandı ve yeni bir işletim sistemine geçiş çok gecikti. İşte bu yüzden Windows 7'ye geçişte Service Pack beklemeyi düşünen kullanıcı sayısı daha önceki sürümlere göre oldukça az.

Ayrıca eskiye göre çok önemli bir fark var, Service Pack'ler artık eskisi gibi değil. Eskiden güncellemeler için en önemli araç olan toplu yamalar paketi Service Pack'lerin yerini, küçük ama sürekli ve düzenli çıkan güncellemeler aldı. Yani Microsoft'un uyguladığı güncelleme takvimine bakarsak, Service Pack beklemek hiç de yararlı değil. Ne geçiş için ne de güncellemeler için SP beklemek yerine, geçişe karar verildiyse geçişi yapmak ve devamlı güncellemelerden yararlanmak gerekli.

Sonraki Haber

Forum