Windows X: Farklı bir Windows Phone konsepti!

Bu konsept, Windows'un telefon sürümünün geleceği için ilginç değişikliklerden bahsediyor!

Gerçek olmasalar da tasarımcılar, teknoloji tutkunları veya sanatçılar tarafından oluşturulan konseptler, zaman zaman yazılım ve donanımların gelecekte nasıl olması gerektiğini bize gösteriyorlar. Yeni ortaya çıkan Windows X for Phone adlı ilginç bir konsept ise işletim sistemini yeni fikirler, bir miktar yaratıcılık ve renkle donatıyor.

Stampsy kullanıcısı J G tarafından tasarlanan konsept, Windows Phone User Voice sayfasında 1.800 pozitif oyu geçmiş bulunuyor. "Windows X for Phones: A Fanboy's Visualized Wishlist" başlığıyla sunulan tasarımda Windows 10'un telefonlara özel Teknik Önizleme sürümünün bazı yeni taraflarıyla Windows Phone 8.1'in işlevleri bir araya getiriliyor.

J G'ye göre kilit ekranında daha fazla işlev sunulması gerekiyor. Tasarım, "gerçek çoklu kullanıcı desteği" ile geliyor - kullanıcı sol üstteki "Ben" kutucuğuna tıkladığında işletim sistemi, cihaza farklı hesaplardan ulaşmanıza izin veriyor.

Tasarımda resimli parola, desen kilidi gibi farklı oturum açma seçenekleri de bulunuyor. J G'ye göre Microsoft'un FIDO Alliance çözümlerinden faydalanarak gözle, parmak iziyle veya sesle kilit açma gibi alternatif yöntemler sunması gerekiyor.

Konseptten daha fazla görüntü için sonraki sayfaya göz atın.

Windows X for Phone'dan 3 kare daha!

Windows Phone'un en önemli özelliklerinden biri olan kutucukları da ele alan tasarımcıya göre Microsoft'un onları daha etkileşimli bir hale getirmesi gerekiyor. Bu, örneğin kutucuklara belirli şekilde dokunmanın, onlarla etkileşim kurmayı sağlaması şeklinde olabilir.

Sonraki Haber

Forum