Bazı Windows kullanıcılarının yaşadığı "güncelle ve kapat" sorunu can sıkıyor

Çok sayıda kullanıcı, 'Güncelle ve Kapat' işlevini kullanarak bilgisayarlarını güncelleştirmeyi denediklerinde sistemlerinin kapanmadığını söylüyor. Hata hem Windows 10 hem de Windows 11'de mevcut.

Yakın zamanda Windows dizüstü bilgisayarınızı veya PC'nizi 'Güncelle ve Kapat' işlevini kullanarak güncellemeyi denediyseniz ve bir sorunla karşılaştıysanız, bu konuda yalnız değilsiniz. Çok sayıda kullanıcı Windows Update işlemini bu şekilde çalıştırmayı denediklerini ancak sistemlerinin kapanmadığını bildirdi.

Genellikle, sisteminizin mevcut yeni güncellemeyi indirmesini, yüklemesini ve kapanmasını bekleyebilirsiniz. Ancak Windows Latest tarafından tespit edildiği üzere, çok sayıda Reddit kullanıcısı ve Microsoft Geri Bildirim Merkezi kullanıcısı bu sürecin son kısmının gerçekleşmediğini belirtiyor. Güncelle ve Kapat seçeneği kullanıldığında, yükleme aşamasından sonra bilgisayar tekrar açılıyor ve oturum açma ekranına geri dönüyor. Buradan da manuel olarak kapatmayı seçmek gerekiyor. Neyse ki bu sorun çok yaygın gibi görünmüyor.

Bu durumdan memnun olmayan Parmar, eski bir Microsoft geliştiricisini aradı ve konuyla ilgili görüşlerini sordu. Adının açıklanmasını istemeyen eski Microsoft çalışanı, beklenmedik sorunla ilgili bazı ipuçları verdi.

İlk olarak, bunun cihazınızı daha hızlı bir şekilde başlatmak için tasarlanmış olan Hızlı Başlangıç özelliği ile ilgili olması muhtemel. Hızlı Başlangıç, bir dizi bilgiyi bir dosyada depolar ve başlangıçta geri alarak süreci hızlandırır. Bu özellik, güncelleme sırasında otomatik olarak yeniden başlatma isteyebileceğinden bu hatadan sorumlu olabilir.

Öte yandan, birçok kullanıcı güvenlik nedeniyle önerildiği gibi Windows Güncelleştirmelerini oldukça sık yükler. Ancak bazı kullanıcılar bunu yapmayabilir ve güncellemeler arasında haftalar veya aylar geçmesini bekleyebilirler. Bu, yüklenmesi gereken şeylerin sayısının arttığı anlamına gelir ve daha büyük güncellemeler genellikle yüklemeyi tamamlamak için yeniden başlatma gerektirir. Bu durumda, bir Windows Güncelleştirmesi istendiğinde Güncelle ve Kapat geçersiz bırakılarak yeniden başlatma gerekebilir.

Şu anda Feedback Hub, Reddit ve Windows Latest'de konuyla ilgili çok sayıda yeni gönderi var, ancak Microsoft'tan konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Etkilenen kullanıcılar, Microsoft'un gelecekteki bir güncellemede sorunu düzeltmesini umuyor.

Sonraki Haber

Forum