Windows'un ikonik Paint uygulaması, gerçek bir yapay zeka uygulamasına dönüşmek üzere

Microsoft, klasik görsel düzenleme aracı MS Paint'i bir süredir yapay zeka ile güçlendiriyor. Ama çok yakında ikonik uygulama sadece özellik kazanmak yerine, gerçek bir yapay zeka uygulamasına dönüşecek gibi görünüyor.

Microsoft, yıllardır anlamlı bir güncelleme alamayan ya da yeni özellik sunmayan Paint uygulamasına son zamanlarda oldukça fazla ilgi gösteriyor. Ve görünüşe göre uygulama, şimdi yeni bir güncelleme daha alıyor: Paint yakında Midjourney benzeri yetenekler kazanacak ve gerçek zamanlı olarak yapay zeka görselleri üretecek.

Midjourney, seçtiğiniz bir tarzda görüntüler oluşturmak için yazdığınız metinleri kullanan popüler bir yapay zeka aracı. Bu söylenti, X'teki güvenilir bir Windows sızıntı kaynağı olarak bilinen PhantomOfEarth'ten geliyor. PhantomOfEart, "Paint için düşünülen AI özelliği 'LiveCanvas' olarak bilinen bir şey olabilir" şeklinde bir paylaşım yaptı. Bu özellik, yapay zekaya kelimeleri girdikçe size uygun görsel seçenekler sunan bir format.

Öte yandan, Windows içinde böyle bir yapay zeka görsel oluşturma uygulaması çalıştırmak çok güçlü bir işlemci de gerektireceği için, Microsoft bu işlemi kullanıcıların bilgisayarlarında yaptıramayabilir, bunun yerine MS Paint'in Microsoft sunucularına bağlanmasını sağlayabilir.

Henüz Microsoft'tan yapılmış net bir açıklama yok ama görsel üretmenin yapay zeka alanına kaydığı bu dönemde, Open AI'nin de ortağı olan Microsoft'un kendi görsel oluşturma / düzenleme uygulamalarına yapay zekayı entegre etmesi her an beklenen bir gelişmeydi.

Sonraki Haber

Forum