X, bazı kullanıcılara durup dururken mavi tik vermeye başladı

Dün gece X platformu, ani bir kararla bazı kullanıcılara mavi tik verdi. Olayın tesadüfen gerçekleşmediğini belirten bir kullanıcının paylaşımından sonra Elon Musk, bir tweet atarak duruma açıklık getirdi.

Elon Musk‘ın sahibi olduğu X, önde gelen bazı gazetecilere ve popüler başka kullanıcılara dün gece beklenmedik şekilde mavi tik verdi. Söz konusu isimlerden biri olan Peter Kafka’nın gönderisi ise mavi tiklerin tesadüfen verilmediğini gösteriyor.

Mesajda "X'teki topluluğun etkili bir üyesi olarak, bu bildirimi seçerek size X Premium Şartlarına tabi ücretsiz bir X Premium aboneliği hediye ettik" ifadeleri yer alıyor. Daha sonra Elon Musk'ın attığı bir tweet ise bu duruma bir açıklık getirdi. Musk, mesajında "2.500’den fazla mavi tikli takipçisi olanlar, Premium özelliklerine ücret ödemeden kavuşuyor. Bu sayı 5.000’i geçtiğinde Premium+ aboneliği ücretsiz olarak sunuluyor." dedi.

Bundan önce sadece toplam takipçi sayısı 1 milyondan fazla olan hesaplara mavi tikler ücretsiz olarak sunuluyordu. Bu yeni hamleyle takipçi sayısı çok büyük olmayan etkili kullanıcıların da öne çıkarılması amaçlanıyor gibi görünüyor.

Peki X'e bu kararı aldıran neydi? X daha fazla mavi tikli gazeteciye ihtiyaç duyuyor gibi görünüyor. Son zamanlarda yaşanan Tayvan depremi, Türkiye’deki yerel seçim, ABD’nin Baltimore şehrinde köprü yıkılması gibi olayların ardından bazı kullanıcılar X’in artık Twitter adını taşıdığı dönemdeki gibi büyük bir haber kaynağı olmadığını belirtmişti.

X’te mavi tikli hesaplardan yapılan paylaşımların öne çıkarılması nedeniyle Premium abonesi olmak dışında bir özelliği bulunmayan kişilerin paylaşımları, uzmanların gönderilerinin önüne çıkabiliyor. Yeni mavi tik açılımıyla bu durumun engellenmesi ve değerli bilgilerin daha kolay fark edilmesi hedefleniyor.

Sonraki Haber

Forum