Microsoft'un gizemli "kutusu" Keystone, bu sızıntı ile ilk kez göründü

Microsoft'un Keystone adını verdiği gizemli kutusu, yöneticisinin attığı bir tweet'te ilk kez bu kadar net göründü.

Diğer tüm büyük şirketler gibi, Microsoft da insanların yaklaşmakta olan ürünleri sızdırmasından hoşlanmıyor. Ama yazılım devi, bazen kendi yöneticileri tarafından yapılan "kontrollü bir sızıntıya" da aldırmıyor gibi görünüyor. Örneğin Phil Spencer, gelecekteki donanımların resimlerini göstermeye pek yabancı değil. Microsoft Oyun Departmanı başkanının en son Tweet'i, Fallout'un Vault Boy oyununu tanıtıyordu. Ancak ilginç olan, Xbox’ın "Keystone" kod adlı akış kutusunun arka planda görülebilecek şekilde duruyor olmasıydı.

Bu, Xbox "Keystone"un adını ilk kez duyuşumuz değil. "Keystone" hakkındaki ilk söylentiler zaten birkaç yaşında ve bu yılın başlarında Microsoft, projenin piyasaya sürülme yolunda olduğunu doğruladı. Görünüşe göre Spencer'ın tweet'i, lansmanı yaklaşan cihazın ilk görünümü oldu.

Xbox "Keystone", Xbox bulut akışını herhangi bir TV'ye veya monitöre getirmek için kullanılacak olan bir cihaz. Müşterilerin konsol olmadan Xbox oyunları oynamasına ve ayrıca Netflix veya Hulu gibi ekstra uygulamalara erişmesine izin verecek. Microsoft'un özellikle Xbox Cloud Streaming'i TV'lere entegre eden ve ekstra donanım ihtiyacını ortadan kaldıran şirketin ortaklıklarını göz önünde bulundurduğumuzda, bu yeni cihazı nasıl konumlandıracağını görmek çok ilginç olacak.

Sonraki Haber

Forum