Xiaomi 60 inç 4K ekranlı Mi TV 3'ü duyurdu

Çinli teknoloji devi Xiaomi, Android destekli 60 inç 4K ekranlı Mi TV 3 model televizyonunu duyurdu!

Xiaomi, 790 dolar (4.999 yuan) fiyat etiketine sahip 4K ekranlı 60 inçlik Mi TV 3 model televizyonunu duyurdu. Yeni televizyon bir önceki jenerasyon olan Mi TV 2 gibi şirketin ana vatanı Çin pazarında piyasaya sunulacak.

Mi TV 3 üzerinde yer alan LG üretimi 60 inç 4K ekran kayıpsız görüntü kalitesi, MEMC ve renk gamı sunuyor. Televizyon, ekran kenarlarındaki alüminyum çerçeve ile birlikte geliyor ve 11.6 mm incelikle oldukça şık duruyor.

Mi TV 3, Cortex-A17 ve Mali T760 GPU'dan oluşan MStar 6A928 işlemci tarafından destekleniyor. Ayrıca cihaz üzerinde 8GB kapasiteli bir dahili depolama birimi var. Şirket RAM modülü için ise herhangi bir açıklama yapmış değil.

Bağlantı tarafında ise üç adet HDMI port, iki USB girişi, bir adet VGA bağlantı noktası, Ethernet portu, tek AV girişi, Subwoofer için bir çıkış ve standart bir RF Modülatör yer alıyor. Ses cephesine bakıldığında Mi TV 3 Virtual Surround, daha derin bas ve otomatik ses dengesi desteğine sahip. Hoparlör barı üzerinde ise dört orta sınıf 2.5 inç subwoofer yer alıyor.

Şirket Mi TV 3'de ekrandan işlemci kartını ayırmak gibi önemli bir donanımsal değişiklik yaptığını söylüyor. Xiaomi bunun önemli ölçüde iç bileşenlerin değiştirilme maliyetini düşüreceği gibi aynı zamanda TV'nin yaşam döngüsünü arttıracağını iddia ediyor.

Mi TV 3, daha önceki Mi TV setleri gibi piyasaya Çin'den giriş yapmış durumda. Bu noktada uluslararası kullanılabilirliği konusunda henüz hiçbir bilgi yok. Ancak şirketin diğer ürünleri için Çin dışındaki pazarlara hızla yayılması, yeni televizyonların da ülke dışına çıkma şansını arttırıyor.

Sonraki Haber

Forum