Xiaomi'nin Yeni Amiral Gemisi Mi 9 Tanıtıldı!

Xiaomi, uzun zamandır merakla beklenen yeni amiral gemisi telefonunu resmi olarak tanıttı. İşte Mi 9 ve sundukları!

Xiaomi'nin yeni amiral gemisi telefonu Mi 9 üzerinde çalıştığı uzun zamandır bir sır değildi. Üstelik internete sızan bilgiler, telefon hakkında çok fazla bilinmeyen de bırakmamıştı. İşte o Mi 9, bugün resmi olarak tanıtıldı.

Full HD+ çözünürlükte 6.39 inç'lik bir AMOLED ekranla gelen Mi 9, yüzde 90.7'lik ekran - kasa oranı ile dikkat çekiyor. Ekran, aynı zamanda Gorilla Glass 6 ile korunuyor ve üzerinde küçük bir su damlası çentiğe sahip. Ekranın sunduğu parlaklık, 600nit olarak açıklandı.

Telefonun arka kısmı, tuttuğunuz açıya göre farklı renklere bürünüyor. Buna bir nevi "holografik görünüm" demek de mümkün.

Gücünü Qualcomm'un Snapdragon 855 yonga setinden alan Mi 9'da, modeline göre 6GB veya 8GB RAM'e yer verilmiş. Depolama alanı ise, 64GB ve 128GB olarak değişiyor. Ne yazık ki telefonda bellek kartı desteği bulunmuyor.

3.500mAh'lık batarya ile gelen Mi 9, hızlı şarj desteği de sunuyor. Arka kısmında 3 farklı kamera bulunan telefonun bu kameraları, sırasıyla 48 MP (PDAF), 16 MP (Ultra geniş açı) ve 12 MP (telefoto – 2X optik zum) çözünürlüğe sahip. Ön kamera ise 20 MP çözünürlükle geliyor.

Ekran altına yerleştirilmiş bir parmak izi sensörüne de sahip olan Mi 9'un fiyatı, yaklaşık 446 dolardan başlayacak. 12 GB'lık özel bir sürüm de piyasaya sürülecek ve onun fiyatı yaklaşık 595 dolar olacak.

Sonraki Haber

Forum