Yapay zeka, şimdi de bir insanın "hayatını kaydırmak" için kullanıldı

Korkulan oldu ve günlük hayatın içinde, sıradan insanlar, birbirlerine iftira atmak için yapay zekayı kullanarak sahte deliller üretmeye başladılar. İşte bunun çarpıcı bir örneği...

Yapay zeka konusunda korkulanlar bir bir gerçek olmaya başladı. Yapay zeka yardımıyla üretilen sahte deliller, sıradan insanların günlük hayatta birbirine iftira atmak için kullandığı bir silaha dönüşebilir diyorduk; ve bu oldu. 

ABD Baltimor'daki bir lisenin beden eğitimi öğretmeni, lisenin pek de sevmediği müdürüne iftira atmak için yapay zekayı kullandı. Müdürün sesini yapay zeka üzerinde yeniden oluşturan beden eğitimi öğretmeni, bu ses yardımıyla ırkçı diyalogları seslendirdi. Ardından da müdürü ırkçılıkla suçlayarak ses kayıtlarını üst yöneticilere dinletti. Duydukları karşısında şok olan yöneticiler ise müdürü hemen kovdular. 

Fakat okul müdürü işin peşini bırakmayıp savcılığa başvurdu ve ses kayıtlarının yapay zeka tarafından üretilen sahte deliller olduğu kanıtlandı. Bunun üzerine savcılık beden eğitimi öğretmenini tutuklayarak mahkemeye sevk etti.

Sevmediğin herkese iftira atmak bu kadar kolay

Polis beden eğitimi öğretmenin hangi yapay zeka platformunu kullandığını tespit edemedi ancak beden eğitimi öğretmeni bir uçak yolculuğu yapmak için havalimanındayken, savcılığın çıkardığı tutuklama kararı olduğunu gören havalimanı polisi tarafından tutuklandı.

Savcıya göre, okul müdürü okuldaki fonların düzgün kullanılması konusunda beden eğitimi öğretmeni ile tartışma yaşıyordu ve bu tartışma sebebiyle öğretmenin müdüre böyle bir komplo hazırladığı düşünülüyor.

Elbette ABD'deki bu olay, ilginç bir öykü olarak şu anda karşımızda duruyor olsa da, insanların birbirlerine yapay zeka ile üretilmiş sahte delillerle kolayca iftira atabildiği bir çağa girdiğimizi de göstermesi, çok ürkütücü. Artık hepimiz hakkımızda yayılacak "kasetlere" hazır olalım. Kaset işi siyasetten çıkıp günlük hayata bulaşmış durumda.

Sonraki Haber

Forum